banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

cjepljenje dvorana

Pakračka sportska dvorana je danas  mjesto prvog masovnog cijepljenja protiv koronavirusa u našoj županiji. Do 13 sati na cijepljenje cjepivom Pfizer pakrački liječnici obiteljske medicine su pozvali 200 osoba još uvijek iz kategorije starijih i kronično bolesnih. Cijepljenje provode timovi iz Doma Zdravlja i Zavoda za javno zdravstvo županije.

Pred dvoranom na početku cijepljenja, nešto iza devet sati, stvorio se red od 30-ak osoba pri čemu ekipe Civilne zaštite paze na rastojanje te pojedinačni ulazak u prostor dvorane gdje se na dva punkta provodi upis i samo cijepljenje, dok se u trećem dijelu provodi obvezno vrijeme liječničkog nadzora od 15 minuta.

red cjepljenje

Kako nam je rekao Mato Matijević, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo i koordinator cijepljenja, na našoj županiji je do sada stiglo 14.081 doza cjepiva s kojom je 9540 stanovnika procijepljeno prvi put, a 4600 i drugi put.

Cijepljenja će se intenzivirati idući tjedan, a u utorak bi slijedeći punkt masovnog cijepljenja trebala biti sportska dvorana u Lipiku, rekao je Matijević u razgovoru koji ćete u cijelosti moći na našem portalu pročitati sutra. evidencija

Jučer je po pitanju epidemije koronavirusa bio u našoj županiji statistički najgori dan u ovoj godini. Od 300 testiranih, pozitivnih je 94 među kojima, prema Matijeviću, i dvadesetak Pakračana i Lipičana. Tako je danas na županiji ukupno aktivnih oboljelih 446, što je dvostruko u odnosu na prošli četvrtak (224) pa na tjednoj bazi bilježimo porast od sto posto.

čekanje

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić