aladrović pcp

„S obzirom da u Pakracu postoji politički kontinuitet i gradonačelnica Blažević je i više nego dokazala što može učiniti, siguran sam da će i u sljedećem mandatu, uz sve investicije koje Grad planira, dokazati da Pakrac može izgledati još ljepše i postati još boljim mjestom za život“, rekao je ministar rada i mirovinskoga sustava, Josip Aladrović koji je boravio danas u radnom posjetu Pakracu. U njegovoj pratnji bili su gradonačelnica Pleternice i kandidatkinja za županicu Antonija Jozić te kandidat za njenog zamjenika, trenutno zamjenik gradonačelnika Požege, Ferdinand Troha, koje je njihova domaćica, pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević dočekala u Poduzetničkom centru Pakrac i pri tom informirala o trenutnim i budućim gradskim projektima kao i o novoj poduzetničkoj zoni u bivšem dvorištu drvne industrije „Papuk“.

ministar u pakracu

Gradonačelnica je zahvalila ministru i njegovom ministarstvu na svim projektima i natječajima koji se osvrću na probleme lokalne zajednice, kao i na potporama za očuvanje radnih mjesta koje je Vlada podijelila u ovim kriznim vremenima, a bez kojih bi poduzetnici i obrtnici teško prevladali ove teškoće nastale kao posljedica pandemije. Također, informirala je okupljene o gradskom programu pomoći mladim obiteljima kojima Grad nastoji zadržati, ali i privući mlade obitelji u Pakrac, te o nastavku programa „Zaželi“ putem kojeg se planira zaposliti još 20 žena, čime će dosegnuti brojku od 55 žena koje će brinuti o 300-tinjak korisnika.

aladrović ana antonija

Ministar Aladrović je naglasio da je ovo pandemijsko vrijeme unazad 14 mjeseci, iz perspektive Vlade i njegovog ministarstva, imalo jako intenzivan ekonomski karakter. „Ako promatramo razdoblje od kraja ožujka prošle godine do kraja ožujka ove godine, prema podacima HZMO u Pakracu imate 90-ak zaposlenih više, što znači da ste, iz ekonomskog aspekta, ovu pandemiju prošli vrlo dobro do odlično. To također znači da su mjere bile dobre, u dobrom balansu i uspjeli smo očuvati zdravu ekonomsku supstancu za daljnji razvoj“, rekao je Aladrović i dodao da očekuje kraj pandemije krajem godine, što znači da se ekonomska aktivnost nastavlja i dalje, a to trebaju iskoristiti kako jedinice lokalne samouprave, tako i poduzetnici na tim područjima.

S nekoliko riječi ministru su se obratili pakračka obrtnica Violeta Vonić i poduzetnik Zvonimir Miler.