IMG 8379

„Ako želiš da priroda čuva tebe, čuvaj i ti nju“, zaključak je dječje predstave “Bibi i Bubi” u izvedbi Jana Kerekeša i Matka Knešaureka koja je danas popodne nasmijala pakračke mališane u Hrvatskom domu, a istodobno ih osvijestila o ekološki prihvatljivom ponašanju i zapanjujućim brojkama koje svjedoče uništavanju planeta Zemlje.

Kroz predstavu, dvojica prijatelja svoje djetinjstvo 2034. godine provode na smetlištu, maštajući kako će sastaviti podmornicu i pronaći škrinju u kojoj je plan za spas svijeta od smrada i smeća. Pri tome nailaze na mnoge probleme, a njihovo je prijateljstvo stavljeno na kušnju…

IMG 8383

Na šaljiv i simpatičan način ovaj glumački dvojac pokušao je djeci približiti globalni problem gomilanja otpada na Zemlji i objasniti im zašto je važno čuvati okoliš.

Ova predstava izvedena je povodom Dana planeta Zemlje, u suradnji Kulturno-prosvjetnog društva Sloga i Palijativnog tima "LiPa", a tematski se uklopila u program Gea oprosti kojim se želi skrenuti pažnja na dobra našeg planeta, kvalitetu okoliša i naš način življenja u njemu.

IMG 8378