sportska dvorana

S 200 doza cjepiva Pfizer sutra će se u pakračkoj sportskoj dvorani obaviti najmasovnije do sada cijepljenje protiv koronavirusa na našoj županiji. Cijepljenje, na koje će biti pozvani građani od strane svojih liječnika obiteljske medicine, će obaviti mobilni timovi Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravstvo županije. 

Za građane je bitno da znaju da će samo naručeni, na već objašnjeni način, dobiti cjepivo, dakle nema potrebe dolaziti bez prethodne narudžbe. Kako nam je rekao Mato Matijević, ravnatelj HZJZ Županije, plan je od 9 do 13 sati cijepiti 50 građana svakih sat vremena, a da se ne bi stvarala nepotrebna gužva, pozvani građani trebaju dolaziti u naručeno vrijeme. 

Prošlog petka najavljen je u ovom tjednu dolazak u županiju 810 doza Pfizera i 600 Astra Zenece. No stiglo je i dodatnih 360 Pfizera, odnosno ukupno 1770 doza, što je do sada najveća tjedna isporuka. Za idući tjedan i tijekom svibnja epidemiolog dr. Ante Vitalia ima najavu da će tjedne isporuke županiji biti povećane na između 2200 i 2800 doza.

testiranje bolnica Large

Prošli tjedan smo zaključili na županiji s velikim povećanjem broja zaraženih pa je u subotu bilo 325 aktivnih. No, taj broj se tijekom vikenda i prva dva dana ovog tjedna povećao za dodatnih 60 ili ukupno 385 aktivnih, pri čemu su na pakračkim testovima u ponedjeljak bila pozitivna tri Pakračana i jedan Lipičanin, tako da se od početka travnja brojka aktivno zaraženih na našem području kreće oko 25. U posljednja tri dana na županiji je testirano 460 osoba, pri čemu je 107 bilo pozitivno ili vrlo visokih 23 posto.

Dr. Vitalia kao razlog povećanja i nadalje ističe nepridržavanje mjera i ne očekuje bitno poboljšanje stanja dok se ne procijepi znatan dio stanovnika.