Virtualni arhiv Pakračkog lista

Travanj 2018

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 75 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački List
707

NOGOMETNI VIKEND Hajduku treći poraz u nizu, Dobrovac dobio u gostima

Hajduk je izgubio u Jelisavcu od domaćeg Vihora s 4:2 u utakmici 24. kola MŽNL Slavonije i Baranje i nakon tog poraza trenutno se nalazi na 12. mjestu prvenstvene tablice s 27 osvojenih bodova. U utak... pročitaj..

Sport
Pakrački List
974

KUGLAČKI TURNIR "BLJESAK 2018" Pobjednički pehar ide u Zaprešić

Luka Bolanča iz Zaprešića pobjednik je 10. kuglačkog turnira „Bljesak“ čija završnica je odigrana jučer na pakračkoj kuglani te je time osvojio 2.000 kuna, zlatnu medalju i na godinu dana prijelazni p... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
688

OBILJEŽAVANJE 23. GODIŠNJICE VRO "BLJESAK" I DANA BRANITELJA GRADA PAKRACA

Dan branitelja grada Pakraca te 23. godišnjica VRO „Bljesak“ i ove će godine, već tradicionalno, biti obilježena 4. i 5. svibnja prigodnim programom organiziranim od strane Udruga hrvatske policije br... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
696

NOVOST NA PAKRAČKOJ KUGLANI Od sad kuglanje pratite i putem video-linka

Ako volite kuglanje, a niste baš voljni vrijeme provoditi u pakračkoj kuglani nego ste prije komodista koji voli sportski dvoboj pogledati iz udobnosti vlastitog doma – za vas imamo odlične vijesti. P... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
812

SKUPŠTINA UDRUGE "LATICA" Radmila Zerdin i dalje predsjednica

Radmila Relić Zerdin i dalje će biti predsjednica „Latice“, Udruge roditelja djece i osoba s posebnim potrebama gradova Pakraca i Lipika odlučili su jučer poslijepodne njeni članovi na redovnoj izborn... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
852

ZAŽIVIO PROJEKT "ZAŽELI" U 180 kućanstava stigli - pomoć i topla riječ

Prošlo je gotovo dva mjeseca otkako se na području Grada Pakraca počeo u praksi provoditi projekt u Hrvatskoj općepoznat kao „Zaželi“. Da podsjetimo: u Pakracu, prema zamisli stručnjaka lokalne razvoj... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
816

Potpisan Ugovor o funkcionalnoj integraciji požeške i pakračke bolnice

Ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić potpisao je danas s ravnateljicom Opće županijske bolnice i bolnice hrvatskih veterana Pakrac Marinom Major te ravnateljem Opće županijske bolnice Pože... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
696

STEČAJ FERDINANDA Grad kupio dio „Papukovog“ industrijskog dvorišta

Grad Pakrac je bio jedini ponuđač na natječaju za prodaju nekretnina u stečajnom postupku nad tvrtkom „Ferdinand“, a riječ je industrijskom dvorištu nekadašnjeg DI „Papuka“ koji je nedavno završen pre... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
779

SPLITSKI BAJKERI U PAKRACU Odali počast poginulim braniteljima polaganjem krunice

U sklopu projekta „27 krunica za 27 godina“ kojom se obilježava 27. obljetnica osnivanja 4. Gardijske brigade Split, branitelji motoristi obilaze mjesta stradavanja i spomenike u čast poginulim branit... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
701

ELEKTRONSKI OTPAD Besplatno preuzimaju odbačene elektroničke uređaje

Tvrtka „Flora vtc“ iz Virovitice nacionalni koncesionar za skupljanje elektronskog otpada  svih kategorija na čitavom području Hrvatske. Prti tom je bitno da otpad dolaze preuzeti na kućni prag i to p... pročitaj..

Sport
Pakrački List
727

KUGLAČKI KUP "BLJESAK 2018." Danas nastupaju favoriti

  Još dva dana traju kvalifikacije na kuglačkom turniru Kup „Bljesak 2018.“ koji se u organizaciji KK Slavonski banovac po 10. put igra na pakračkoj kuglani. Do sada je nastupilo 68 natjecatelja, pročitaj..

Prosvjeta
Pakrački List
3263

MR. SANJA DELAČ: I pored općeg napretka - najvažniji je kreativan učitelj

Puno je bilo novina, kako materijalnih tako i organizacijskih u ovoj školskoj godini u Osnovnoj školi braća Radić Pakrac. Što su one donijele konkretno učiteljima, a što učenicima i roditeljima, ali i... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1040

MUZEJ GRADA PAKRACA Izložba likovnih radova osnovnoškolaca na temu ekologije

U Muzeju Grada Pakraca povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje otvorena je izložba likovnih radova učenika Osnovne škole braće Radić na temu ekologije, očuvanja i onečišćenja okoliša. Svi razredi os... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
702

KPD "SLOGA" Ministrica kulture uručila Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava

Na svečanosti u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu u utorak,  24. travnja ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uručila je KPD "Sloga" Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, za sufinanci... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
682

MINISTARSTVO HRVATSKIH BRANITELJA Traže kooperante poljoprivredne proizvođače

Kako nas je izvijestio Josip Huška, koordinator za suradnju braniteljskih socijalno-radnih zadruga i OPG čiji nositelji su hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji s Domom hrvatskih veterana, M... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
697

ODLIČNE VIJESTI ZA PAKRAČKE OBITELJI Izmjenom limita doplatak će primati više djece

Izmjena Zakona o dječjem doplatku, kojim se od 1. srpnja povećava dohodovni cenzus obitelji koje imaju pravo na doplatak, pozitivno će se odraziti i na pakračko područje. Prema novom Zakonu, dječji do... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1527

LOCAL STORY Davor Meringer: Loptom za kruhom i do bogatog Kuvajta

Lopta mu je oduvijek savršeno pristajala. Pritom je vrsta iste bila potpuno nevažna. Na starom pakračkom gimnazijskom igralištu, tamo još sredinom 80-ih godina, teškom košarkaškom baratao je jednako u... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
886

GRADSKA KNJIŽNICA Raznovrsnim programom obilježena Noć knjige

Noć knjige 2018., manifestacija koja već sedmu godinu zaredom tematizira knjigu i popularizira čitanje obilježena je jučer, 23. travnja, u 287 gradova i mjesta diljem Hrvatske. Više od 669 sudionika (... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
3322

ŠTO KAD NESTANE STRUJE? Poželjno je da potrošači prijave nestanak

Zbog kvara ili nevremena ponekad na duže ili kraće vrijeme za veći ili manji broj kućanstava  dođe do prekida opskrbe električnom energijom. Znaju li  automatski službe HEP-a za prekid opskrbe ili to ... pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
686

PROFINE - Iza svakog prozora netko stoji: Što je sve bitno kod odabira?

Suvremeni prozor mora kombinirati nekoliko suprotstavljenih svojstava: mora biti trajan i izdržljiv, imati elegantan dizajn, ali i biti proizveden na način koji troši najmanje prirodnih resursa, odnos... pročitaj..

Sport
Pakrački List
857

SPORTSKI KRONIKA Na brojnim natjecanjima dominirali mladi

Proteklog vikenda bili su izuzetno aktivni mladi pakrački sportaši. Uz standardne mlade selekcije Hajduka nastupili su streličari, kuglači, mlade rukometašice i rukometaši. Streličari u Novom Sadu i S... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
683

NOGOMETNI VIKEND NAŠIH KLUBOVA U pet utakmica osvojili tek bod

Nogometaši Hajduka nisu uspjeli osvojiti očekivane bodove na gostovanju kod posljednjeplasiranog Slavonca iz Tenje. U utakmici 22. kola MŽNL Slavonije i Baranje domaćini su slavili s 3:2 i tako nakon ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
767

DAN PLANETA ZEMLJE Izviđači i planinari ga obilježili radnom akcijom

Povodom današnjeg obilježavanja Dana planeta Zemlje, uređen je okoliš oko planinarskog doma Omanovac sadnjom 50 sadnica cvijeća i 25 sadnica smreke, što je svojevrstan nastavak radne akcije otprije 8 ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
720

KISTOMAT Osnovnoškolci oduševljeni likovnim radionicama

Pakračka osnovna škola bila je danas mjesto kreativne ekspresije njenih učenika koji su u okviru Kistomata imali priliku likovno se izraziti kroz radionice kreiranja stripa i oslikavanja zidova školsk... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
851

HRVATSKI DOM Krešimir Mišak i Hakuna Matata

Krešimir Mišak, hrvatski novinar, pisac znanstvene fantastike i rock glazbenik, poznat javnosti ponajprije kao urednik i voditelj znanstvenopopularne televizijske emisije „Na rubu znanosti“, nastupio ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
740

SOCIJALIZACIJA BRANITELJA U DRUŠTVU Važno je prepoznati čovjeka u branitelju

Iako Pakrac i Lipik imaju 17 braniteljskih udruga financiranih iz gradskih proračuna u prostoriji pakračke Gradske vijećnice na predavanju Ivice Mateša, predsjednika UHBOL PTSP Pakrac – Lipik, „Socija... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
692

U PRODAJI NOVI BROJ PAKRAČKOG LISTA

Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi 551. broj Pakračkog lista u kojem možete pročitati: PRIČA S NASLOVNE STRANE: ZAŽIVIO PROJEKT ZAŽELI U 180 kućanstav... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
828

GEA, OPROSTI Predavanje "Zdrave zamjene za šećer"

„Zdravlje ulazi kroz usta“ stara je poslovica, jednako istinita danas kao i nekada, kada je prehrana bila jednostavnija i zdravija, i kada proizvodnja hrane nije bila industrijalizirana kao danas. S o... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
657

ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE Rekordno niska nezaposlenost

Na pakračkom Zavodu za zapošljavanje posljednjeg dana ožujka je bilo tek 709 nezaposlenih što je za 75 osoba ili 10 posto manje nego mjesec dana ranije. U usporedbi  ili čak za 159 osoba ili 20 posto ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
844

PALIJATIVNI TIM LiPa Raznovrsnim aktivnostima nastavljen program „GEA, OPROSTI 2018“

Program palijativnog tima LiPa nastavio se najavljenom akcijom mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi koje su provodili „ambasadori dobročinstva“, tj. volonteri iz školskih klupa srednje škole Pakrac, ... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 75