Tvrtka „Flora vtc“ iz Virovitice nacionalni koncesionar za skupljanje elektronskog otpada  svih kategorija na čitavom području Hrvatske. Prti tom je bitno da otpad dolaze preuzeti na kućni prag i to posve besplatno.

Tako piše na njihovoj internetskoj stranici flora-vtc. hr, a taj podatak smo provjerili i u mail kontaktu s njima. U svom odgovoru ističu da je za dolazak dovoljno popuniti  prijavu za odvoz na web stranici (www.eeotpad.com) ili  nazvati besplatni telefon 0800 444 110 u bilo koje doba dana (radno vrijeme je od 8 do 16 sati svaki dan osim nedjelje, a ostalim danima se poruke snimaju). Minimalna količina za preuzimanje po domaćinstvu/poslovnom prostoru je  30 kilograma no, kako kažu tolerantni su  i dolaze i po manje količine. Rok za preuzimanje elektronskog  otpada je 20 dana od prijave.

Odgovarajući na naš upit koliko su često pozivani u Pakrac ističu da godišnje zbrinu u Hrvatskoj oko 20 tisuća tona EE otpada; ali i „Grad Pakrac kao i čitava Požeško-slavonska županija su među najlošijima po pitanju predanih količina EE otpada. Iz vaše županije u ovoj godini zaprimili smo samo  31 prijavu, a mjesečne količine predanog EE otpada su 20-tak tona. Te brojke kod ostalih županija su mnogostruko veće“.