Luka Bolanča iz Zaprešića pobjednik je 10. kuglačkog turnira „Bljesak“ čija završnica je odigrana jučer na pakračkoj kuglani te je time osvojio 2.000 kuna, zlatnu medalju i na godinu dana prijelazni pehar, nagrade pokrovitelja Grada Pakraca i Sportske zajednice Grada Pakraca. On je srušio 620 čunjeva. Drugoplasirani je lanjski pobjednik Dario Duda iz Novske koji je srušio četiri čunja manje i lani osvojenu titulu izgubio u nekoliko zadnjih hitaca. Treći sa 601 srušenim čunjem je Pakračanin Davor Štor.

Među šest nagrađenih koji su podijelili nagradni fond od 5000 kuna su još Dario Radoš (588 iz Osijeka, najugodnije iznenađenje turnira naš mladi Gordan Špelić (585) i Darko Mađar (582) iz zagrebačkog Medvešćaka.

Sportska priznanja i novčane nagrade su uručili pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević, predsjednik Sportske zajednice Grada Pakraca Denis Relota te Srećko Belac, predsjednik KK „Slavonski banovac“, organizatora manifestacije. Pri tom je A. Blažević je pohvalila organizatora i zahvalila svim sudionicima pozvavši ih dogodine na 11. izdanje turnira koji će, kako je obećala, igrati u djelomično renoviranoj kuglani.

Na turniru u tri tjedna u seniorskoj konkurenciji je nastupilo ukupno 78 igrača iz sjeverozapadne Hrvatske među kojima i nekoliko izuzetno poznatih kuglačkih imena, a koliko je turnir bio jak, osim broj srušenih čunjeva u završnici kojoj je bacalo 16 najuspješnijih iz kvalifikacija, govori i podatak da se u nju nije plasirao aktualni državni prvak Mario Liović iz Osijeka, dok je prvak za 2017. godinu Mario Mušanić tek sedmi.

Od naših u završnici su još nastupili također mladi igrač iz Lipika Domagoj Tušim koji je s 574 srušena čunja bio deveti, 10. je Zvonko Gnezda (566), a 11. Antonio Juranović (556) pri čemu ova dvojica vjerojatno nisu zadovoljna svojim završnim plasmanom jer su nakon kvalifikacija bili četvrti, odnosno drugi.

Osim seniorskog dijela turnir je po prvi put ove godine imao i natjecanja za dva uzrasta mlađih kategorija u kojima je nastupilo 40 dječaka i djevojčica iz Pakraca, Siska i Novske.