banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

„Zdravlje ulazi kroz usta“ stara je poslovica, jednako istinita danas kao i nekada, kada je prehrana bila jednostavnija i zdravija, i kada proizvodnja hrane nije bila industrijalizirana kao danas. S obzirom na ogromnu prisutnost industrijski obrađene hrane i kojekakvih slatkiša na policama trgovina, vrlo je lako pretjerati, a da toga nismo ni svjesni, s unosom šećera u organizam što dugoročno može imati poguban učinak na naše zdravlje.

Kako povećati svijest o prisutnosti šećera u proizvodima koje svakodnevno konzumiramo, kako ograničiti njegov unos i koje su mu alternative moglo se čuti i naučiti na jučerašnjem predavanju naziva „Zdrave zamjene za šećer“ koje su pred 50-ak okupljenih u Gradskoj vijećnici u kuriji Janković vodile Mira Radanović i Vesna Božić.

Vrlo zanimljivo i nadasve informativno predavanje popraćeno je i vizualnim prikazom zastupljenosti šećera u nekim popularnim namirnicama što je predočeno kockicama konzumnog šećera koje su naslagane ispred proizvoda predstavljale njegov udio u njemu. Alternativa postoji u obliku umjetnih i prirodnih zaslađivača od kojih je posebno istaknuta stevija, kojoj je posvećen jedan dio predavanja, kao odličan prirodan zaslađivač koji je vrlo lako uzgojiti i u kućnoj radinosti. Da ne bi sve ostalo na riječima, slušatelji su jučer imali priliku i kušati slastice i napitke zaslađene stevijom i drugim alternativama šećeru i uvjeriti se da zdrav život može biti i sladak iako je kao i u svemu umjerenost ključna.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić