banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Radmila Relić Zerdin i dalje će biti predsjednica „Latice“, Udruge roditelja djece i osoba s posebnim potrebama gradova Pakraca i Lipika odlučili su jučer poslijepodne njeni članovi na redovnoj izbornoj skupštini. Njena potpredsjednica će i nadalje biti Sandra Komljenović, a tajnica Svjetlana Žigić.


Kao i do sada „Latica“ će i u ovoj godini provoditi program dnevnog i poludnevnog boravka osoba s posebnim potrebama financiranim od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, provoditi razne radionice i male rehabilitacijske programe, odlaziti u kino i na sportske priredbe, organizirati proslave rođendana. Također im je u programu kao i do sada sudjelovanje na brojnim gradskim priredbama u Pakracu i Lipiku. Novost je da će u suradnji s KPD „Slogom“ provoditi niz aktivnosti neophodnih za organizaciju mjuzikla, a priželjkuju i nabavku šivaćeg stroja kako bi proveli edukaciju šivanja.


Za sve to planiraju potrošiti 310.000 kuna, od čega će iz Ministarstva dobiti 240.000 od Grada Pakraca 10.000, a od Grada Lipika 15.000. U programu s KPD „Slogom“ im je osigurano još 44.000 no sve to je za oko 150.000 kuna manje nego lani, ali na skupštini na kojoj je bilo nazočno 20 od 35 članova taj manjak nije objašnjen.
Čestitajući na izboru novom-starom čelništvu dogradonačelnik Pakraca Marijan Širac je rekao da ono što funkcionira dobro ne treba mijenjati. Pozdravio je bogat program rada, naročito u dijelu koji se odnosi na sudjelovanje u gradskim manifestacijama.
Čestitke izabranima kao i poziv na daljnju suradnju je uputio i Dinko Miovec, predsjednik Udruge CIDR-a Požeško-slavonske županije.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić