Virtualni arhiv Pakračkog lista

Ožujak 2020

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 96 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački List
722

DR. ANTE VITALIA Potvrđeno novo oboljenje u županiji

Od sinoć na našoj županiji imamo drugu evidentiranu oboljelu osobu od koronavirusa, potvrdio nam je dr. Ante Vitalia, voditelj epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
741

KOMUNALNE SLUŽBE Ovaj mjesec bez očitanja brojila  

U cilju što manje socijalnih kontakata Komunalac Pakrac kao i Vode Lipik ovaj mjesec neće očitavati stanje brojila na terenu, obavijestili su direktori Josip Biščanin i Marijan Pierobon. Komunalac će ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
891

PONOVO RADI TRŽNICA U četvrtak i petak radi bijela tržnica!

Nakon dva tjedna pauze od četvrtka (2. travnja) naši sugrađani ponovo mogu kupovati na pakračkoj tržnici. Radit će samo bijela tržnica u za to predviđenom prostoru, a novost je da će uz uobičajeni čet... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
731

KOMUNALAC Sutra kreće odvoz papira

Iz pakračkog Komunalca javljaju da ovaj tjedan nastavljaju s odvozom papira i kartona na području Grada Pakraca. Donosimo točan raspored. 1.4. srijeda - naselje Kraguj + Grad Pakrac i to ulice: - Križ... pročitaj..

Gospodarstvo
Pakrački List
795

VLADINE EKONOMSKE MJERE Ovaj tjedan prve povratne informacije

Izvanredna situacija uzrokovana epidemijom koronavirusa značajno je pogodila poduzetnike u nizu djelatnosti. Gradonačelnica Grada Pakraca Anamarija Blažević je 23. ožujka donijela odluku kojom obvez pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
717

BAGERI U POGONU Uklanjaju se posljednji tragovi "Uroševca"

Jutros je u Gundulićevoj ulici (pored KTC-a) započelo rušenje objekta bivših svlačionica NK Hajduka i nekadašnjeg ugostiteljskog objekta „Sport“, posljednji ostaci nekadašnjeg nogometnog igrališta „Ur... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
720

OLAKŠICE GRAĐANIMA Još dvije mjere lokalne razine

Odlukom gradonačelnice Anamarije Blažević od 27. ožujka na snagu su stupile još dvije mjere lokalne razine. Jedna se tiče Osnovne glazbene škole, a temeljem koje se roditelji ili skrbnici učenika 1. d... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
723

KRONOLOGIJA GAŠENJA DRUŠTVENOG ŽIVOTA Ostanite kod kuće!

Da vas još jednom podsjetimo na pravila ponašanja u ovim kriznim vremenima, pokušali smo načiniti kronologiju tijekom ožujka (brojka na početku aktivnosti je datum) kako je društveni život malo po mal... pročitaj..

Gospodarstvo
Pakrački List
802

VIDEO

    KLIKOM NA LINK >>> POGLEDAJTE VIDEO KONFERENCIJU  pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1362

PAKRAČKA HITNA MEDICINSKA POMOĆ Za sada bez intervencija

Prijevoz tri pacijenta koja su u vrijeme epidemije koronavirusa iz Pakraca do sada (četvrtak 26. ožujka) vožena na testiranje u Požegu obavili su požeški timovi Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavon... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
715

AKCIJA „DARUJ ČEP“ Pražnjenje spremnika trenutno obustavljeno

Početkom veljače na osam lokacija u gradu postavljeni su spremnici za plastične čepove u sklopu akcije „Daruj čep“ koju provodi Srednja škola Pakrac u suradnji sa Klubom mladih Aurora, KPD-om Sloga i ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
717

DANAS U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi  574. broj Pakračkog lista. Ostanite kod kuće Pamtiti ćemo ovogodišnje Josipovo, a vjerojatno i Uskrs. Nažalost, ne... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
757

3D SOLIDARNOST IZ PAKRACA Arbanasovi viziri za zdravstvene djelatnike

Na inicijativu izvjesnog Slavena Damjanovića, studenta Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, koji je 3D printerom napravio nekoliko vizira za zaštitu medicinskog o... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
708

KORONAVIRUS Statistički prvi oboljeli u županiji

„Jučer nije bilo prvog slučaja zaraze u našoj županiji, ali oboljela osoba ima prebivalište u njoj pa je statistički uvrštena nama. Radi se o osobi koja nije boravila više od mjesec dana uopće u župan... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
693

PRIVREMENO UKIDANJE NAKNADA Podignite gotovinu na najbližem bankomatu

Hrvatska narodna banka (HNB) izvijestila je u srijedu da su sve banke u Hrvatskoj privremeno ukinule naknade za podizanje gotovine na bankomatima izvan vlastite bankomatske mreže. To znači, ako ste ko... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
739

MARINA MAJOR, RAVNATELJICA BOLNICE Pripremili smo prostor za izolaciju

„Bolnica Pakrac je mala zdravstvena ustanova koja ima četiri osnovne djelatnosti. Nemamo liječnika specijalistu mikrobiologije i infektologije te povezano s tim nemamo infektološki odjel. Prema organi... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
709

DANAS DRUGAČIJA TRŽNICA Popis prodavača i kontakti!

Odlukom o mjeri obustave rada tržnica Stožera civilne zaštite RH od 22. ožujka, danas u Pakracu ne radi tržnica. Upravitelj pakračke tržnice LRA Poduzetnički centar Pakrac dogovorio je sa stalnim izla... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
689

NEOBIČAN PAKRAČKI ČETVRTAK Sutra nema tržnice

U skladu s Odlukom o mjeri obustave rada tržnica Stožera civilne zaštite RH od 22. ožujka, sutra u Pakracu neće raditi tržnica, kao vjerojatno i još koji četvrtak tijekom travnja. Stoga upravitelj pak... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
688

MARIJAN ŠIRAC, NAČELNIK STOŽERA CZ GRADA PAKRACA Najvažnije je da građani shvate ozbiljnost situacije

Unazad dva tjedna smo na zahtjev, što u ovakvim kriznim situacijama se može tretirati i kao naredba, Stožera civilne zaštite Grada Pakraca objavili niz priopćenja, mjera, preporuka bilo lokalnog, župa... pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
4982

[PROMO] PRITISAK U GLAVI Ako Vas boli glava, možda je do ušiju

Brojna medicinska stanja mogu uzrokovati osjećaj težine ili pritiska u glavi. Intenzitete se kreće po cijeloj ljestvici i može biti blag ili iznimno jak. Većina situacija zbog kojih dolazi do spomenut... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
707

BORBA ZA LIKVIDNOST GOSPODARSTVA Poduzetnicima usluge PCP besplatno

Gradonačelnica Grada Pakraca Anamarija Blažević jučer je donijela odluku kojom obvezuje Lokalnu razvojnu agenciju Poduzetnički centar Pakrac da stave na raspolaganje svoje resurse u cilju pružanja pom... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
709

KLUB VIJEĆNIKA SDP-A Izglasane gospodarske mjere su nedovoljne

„Vijećnici SDP-a podržavaju sve prijedloge koji smanjuju negativne posljedice COVIDa-19. Donesene i izglasane mjere na internetskoj sjednici Gradskog vijeća Pakrac od 21. ožujka su nepotpune i nedoreč... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
742

GRADSKI STOŽER CZ Izvan Pakraca samo sa propusnicom

Marijan Širac, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Pakraca izdao je večeras priopćenje (ispod tekst objavljujemo originalni dokument u cijelosti) kojim upozorava stanovništvo da je od ponoći kreta pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
695

GRADSKI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE Ozbiljnost najbolja borba protiv zaraze

Registriranih oboljelih osoba od koronovirusa na našem području nema, ali je situacija ozbiljna. Stoga preporučujemo i molimo stanovnike s područja Grada Pakraca da ostvaruju što manje kontakata koje ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
723

KOMUNALAC I ELEKTRA Upućuju korisnike na online ili telefonski kontakt

Tijekom prijepodneva stigle su obavijesti iz ove dvije tvrtke koje zbog prirode posla imaju direktan kontakt s korisnicima. Putem priopćenja poručuju korisnicima da ubuduće ne dolaze u njihove prostor... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
709

POLICIJA: INCIDENT U PRAZNOM GRADU Držanje životinje bez nadzora  

U petak 20. ožujka oko 6,40 sati u Pakracu u Ulici Petra Preradovića, pas pasmine pit bull kojeg je 63-godišnjakinja šetala bez nadzora skočio je i režao na 43-godišnjaka što je kod njega izazvalo str... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
726

INTERNETSKA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA Vijećnici izglasali olakšice gospodarstvu

Tijekom vikenda uspješno je odrađena internetska sjednica Gradskog vijeća Pakrac na kojoj su vijećnici izglasali  Odluku o oslobođenju plaćanja zakupnine za zakupce javnih površina i poslovnih prostor... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
750

IZ TISKA IZAŠLA JOŠ JEDNA KNJIGA O PROŠLOSTI PAKRACA "Povijest sporta grada Pakraca"

Pakrac je, u povodu Dana Grada, dobio još jednu vrijednu knjigu o svojoj povijesti. Ovaj puta to je „Povijest sporta grada Pakraca“, autora Duška Kličeka. Knjiga prati razvoj sporta tijekom 135 godina... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1098

STOŽER CZ: Odluka o radnom vremenu trgovina koje će raditi od 8 do 17 sati

Načelnik Nacionalnog stožera Civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potpisao je odluku po kojoj je trgovinama kojima je dozvoljen rad uveden novi režim rada. U tim trgovinama od... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
790

STOŽER CZ RH: Ograničavanje zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je 21. ožujka odluku o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima. Odluku objavljujemo u cijelosti. ... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 96