Virtualni arhiv Pakračkog lista

Listopad 2023

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 81 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Franjo Delač
801

POVODOM BLAGDANA SVIH SVETIH Predstavnici Grada polagali vijence i palili svijeće

Povodom obilježavanja nadolazećeg blagdana Svih svetih, gradonačelnica, predstavnici Grada i Gradskog vijeća te predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili su vijence i pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
708

SPORTSKI VIKEND Prvenstva započele i mlade odbojkašice, kuglači upisali gostujuće pobjede

Foto: OK Volley Li-Pa RUKOMET Pakracu novi domaći poraz 2. HRL Istok Pakrac - Viro Virovitica 20:40 Pakrački rukometaši su za vikend u 3. kolu osjetili snagu prošlosezonskog prvoligaša Viro Viro pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
597

ZAPOŠLJAVANJE I NEZAPOSLENOST U RUJNU Najtraženiji građevinski radnici

Posljednjeg dana rujna na pakračkom Zavodu za zapošljavanje bilo je evidentirano 358 osoba što je za 23 osobe više nego u kolovozu, ali za 40 manje nego lanjskog rujna. Unatoč kraju sezonskih poslov pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
903

DA SE NE ZABORAVI Idejni projekt spomen-obilježja logora Bučje

Arhitekt Andrija Rusan autor je idejnog projekta spomen-obilježja Bučje u sklopu kojega bi se trebao urediti prostor bivšeg logora koji bi time postao reprezentativno područje od posebnog pijeteta i pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
954

NOGOMETNI VIKEND 8 komada Hajduka, Lipiku 3 boda s gostovanja

4. MŽNL SB-PŽ Hajduk Pakrac - Papuk Velika 8:1 Hajduk je proteklog vikenda 11. kolo obilježio jednim od najboljih nastupa ove sezone, na Gradskom stadionu Pakrac nadahnutom igrom ispratili su Pa pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
910

OBILJEŽENA 32. OBLJETNICA 76. BATALJUNA Značajan doprinos u obrani pakračkog područja

Polaganjem vijenaca povodom 32. godišnjice ustroja 76. samostalnog bataljuna Hrvatske vojske jučer je u organizaciji Udruge Hrvatskog časničkog zbora Pakrac-Lipik odana počast svim poginulim hrvatsk pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
912

OSVRT NA SAJAM "Svake godine dižemo ljestvicu"

Dva tjedna nakon održavanja 14. sajma Slavonski banovac, za kratak osvrt i komentar zamolili smo pakračku gradonačelnicu Anamariju Blažević i direktoricu TZ Grada Pakraca, Gabrielu Sabo Seleši. „Sv pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
912

U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne u prodaji će biti novi, 616. broj „Pakračkog lista“ u kojem pišemo: Graha i igara Sredinom listopada uspješno je odrađen još jedan sajam „Slavonski banovac“ koji je ponovno stvo pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
569

NAJAVA SPORTSKOG VIKENDA Hajduk, rukometaši i kuglači 4. lige na domaćem terenu

NOGOMET 4. MŽNL SB-PŽ  Hajduk se nakon prvog poraza u sezoni prošlog kola trenutno nalazi na trećem mjestu, a mladoj ekipi Dubravka Ljevakovića slijedi domaća utakmica 28. listopada u 1 pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
516

ŽUPANIJSKE STUDENTSKE STIPENDIJE Prijave do 10. studenog

Požeško-slavonska županija raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2023./2024. studentima s područja  Županije. Sredstvima koja su osigurana u proračunu stipendirat će s pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
477

CIJEPLJENJE PROTIV GRIPE Svakoga utorka i četvrtka u Domu zdravlja

Dr. Ante Vitalia obavijestio nas je kako se i ove godine provodi akcija cijepljenja protiv gripe u pakračkom Domu zdravlja i to utorkom i četvrtkom, između 10 i 12 sati. Na razini države osigurano j pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
898

PALIJATIVNI TIM LIPA Šetnja srednjoškolaca za oboljele od Alzeheimera

Danas poslijepodne u Pakracu i Lipiku održana je „Šetnja sjećanja“ u organizaciji Palijativnog tima LiPa uz moto „Sjetimo se onih koji se nas ne mogu sjetiti“. Učenici dvaju srednjoškolskih razreda pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
583

KPD SLOGA Besplatne projekcije domaćih filmskih klasika

Kulturno prosvjetno društvo "Sloga" Pakrac sutra, 27. listopada, besplatnim projekcijama domaćih filmskih klasika u kinu Hrvatskog doma obilježava Svjetski dan audiovizualne baštine u suradnji s Kin pročitaj..

Kultura
Franjo Delač
734

KLAVIRSKI KONCERT Krešimir Starčević ispunio glazbenu školu zvucima klavira

Talentirani pijanist Krešimir Starčević održao je sinoć koncert u koncertnoj dvorani OGŠ Pakrac i prisutne uveo u svijet obojen zvucima klavira. Okupljenima ga je predstavila Tea Silađi, učiteljica pročitaj..

Kultura
Pakrački List
1043

Arheološki sloj uništenja iz sredine 16. stoljeća na utvrdi Stari grad u povijesnom kontekstu  

Piše: Krešimir Vacek Zidana utvrda Stari grad Pakrac kroz svoj dugi životni vijek  u više je puta preuređivana i nadograđivana. Od prvotne utvrde sagrađene s crkvom početkom 13. stoljeća do fo pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
961

U NEDJELJU Prodaja cvijeća i cvjetnih aranžmana

Povodom blagdana Svih svetih Tržnica Pakrac organizira prigodnu prodaju cvijeća i cvjetnih aranžmana u nedjelju 29. listopada od 7 sati, obavijestio je Alen Stipić, voditelj Tržnice Pakrac. pročitaj..

Sport
Franjo Delač
935

GRADSKO VIJEĆE Najviše rasprave o djelatnostima Komunalca

Na 15. sjednici Gradskog vijeća održanoj 24. listopada u velikoj vijećnici zgrade Gradske uprave jednoglasno su prihvaćene sve točke dnevnog reda, pri čemu se kao centralna nametnulo izvješće o radu pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
923

AKTUALNI SAT GV Vijećnicima najinteresantniji komunalni i prometni problemi

Aktualni sat, kojim su vijećnici propitivali izvršnu vlast na sjednici gradskog vijeća održanoj jučer, započeo je Zoran Hofman (HDZ) pitanjem o tome u kojoj je fazi spajanje Voda Lipik i požeške Tek pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
470

DAN DOBROVOLJNIH DARIVATELJA KRVI Zahvala na plemenitosti i humanosti

Dan dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj se obilježava na današnji dan, 25. listopada, a tim povodom Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac uputilo je čestitku u kojoj kažu: „Dragi dar pročitaj..

Kultura
Franjo Delač
1129

NAJAVA KONCERTA U GLAZBENOJ ŠKOLI Nastup pijanista Krešimira Starčevića

Pijanist Krešimir Starčević održat će koncert u koncertnoj dvorani OGŠ Pakrac sutra, 25. listopada u 18 sati. Ovaj velikogorički umjetnik klavir je počeo svirati tek s 12 godina, a nakon završe pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
843

KUGLANJE Pobjede pakračkih klubova

Foto: KK Slavonski Banovac 1. HKL sjever Pakrac-Papuk - Željezničar 6:2 Pakrac-Papuk je proteklog vikenda pobijedio Željezničara iz Belišća 6:2, što ih trenutno pozicionira na drugo mjesto na t pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
929

DVORANSKI SPORTOVI Poraz rukometaša, odbojkašicama nova uvjerljiva pobjeda

Foto: OK Volley Li-Pa RUKOMET Mikanovački “Ivan” nanio težak poraz “Pakracu” Pakrački rukometaši se nisu dobro proveli u 3. kolu 2. HRL Istok, na domaćem terenu proteklog vikenda poraženi su od Iv pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1488

GRADSKE MJERE Poduzetnicima novih 10.800 eura poticaja

Novih 10.800 eura iz pakračkog proračuna otići će na račune 11 pakračkih poduzetnika u trećem krugu ove gradske mjere kojoj je cilj poticanje zapošljavanja i razvoj poduzetništva. Oni su danas u gra pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
831

NOGOMETNI VIKEND Hajduku prvi poraz, Badljevina savladala Donju Obrijež

Foto: NK Dinamo Badljevina 4. MŽNL SB-PŽ Zadrugar - Hajduk 3:2  Hajduk je proteklog vikenda u 10. kolu upisao prvi poraz ove sezone, rezultatom 3:2 uspješniji na domaćem terenu bio je Zadru pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
929

RUŽIČASTI LISTOPAD Baloni kao simbol borbe protiv raka dojke

Srednja škola Pakrac u suradnji s Palijativnim timom LiPa obilježila je 19. listopada provedbu projekta „Mama, budi zdrava“: Ružičasti listopad, Složni kao nikada do sada. Učenice plesne skupine Uče pročitaj..

Vijesti
Domagoj Ajman
1916

PAKRAČKE AUTOŠKOLE Uvođenjem tehnologije olakšano polaganje ispita

  Vremena se mijenjaju te ste sigurno i vi nekad pomislili kako na nekakvom okupljanju ima više automobila nego posjetioca, školska parkirališta pa čak i ona ispred sportske dvorane jutrom su pr pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
2185

KORNELIJA KOBETIĆ, UČITELJICA Pjesma je pokretač mog života

Piše: Duško Kliček „... Dobro jutro preko polja, ili brijegom kud nas volja, srce pozna svaki put. Dobro jutro, dobri maju, dobro jutro, rodni kraju, tisuću i prvi put…“ Ovim je stihovima i pjesm pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
603

NAJAVA SPORTSKOG VIKENDA U nedjelju drugoligaški derbi Obriježana i Badljevine, rukometaši i odbojkašice pred pakračkom publikom

NOGOMET 4. MŽNL SB-PŽ  Nakon što je prošlog vikenda Hajduk Pakrac zasjeo na vrh tablice, ove nedjelje u 10. kolu očekuje ih gostovanje u Oprisavcima protiv deveteoplasiranog Zadrugara, dok ć pročitaj..

Sport
Franjo Delač
1194

VEČER POEZIJE Predstavljena nova zbirka Mihajle Marčetić

Mihajla Marčetić predstavila je sinoć svoju novu, drugu po redu, zbirku pjesama naslovljenu „Putnik“ u gradskoj knjižnici Pakrac. Monika Lucić Fider kao voditeljica programa predstavila je autoricu pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
957

MOTOCROSS Stefan Lenče prvak Hrvatske

Proteklog vikenda odvožena je posljednja utrka Međunarodnog prvenstva Hrvatske, a staza na kojoj je Stefan Lenče - Štef potvrdio naslov prvaka bila je Karasov brijeg u Kozarevcu. Sjajni Štef koji je pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 81