Poezija naslovna

Mihajla Marčetić predstavila je sinoć svoju novu, drugu po redu, zbirku pjesama naslovljenu „Putnik“ u gradskoj knjižnici Pakrac. Monika Lucić Fider kao voditeljica programa predstavila je autoricu i njene dvije kolegice pjesnikinje, Senku Slivar i Andreju Bervida, koje su naizmjenično čitale pjesme iz Mihajline zbirke.

Ljubitelji poezije mogli su uživati u intimnoj atmosferi i osjetiti dio duše koju je Mihajla kroz svoje pjesme otkrila jer, kako kaže, pisanje poezije ne može proći bez osobnog ogolijevanja, što je vjerojatno i najveći razlog zbog kojega se brojni autori ustručavaju svojim pjesmama izaći pred javnost. Mihajla je naglasila terapeutski učinak pisanja poezije te je uputila otvoren poziv svima onima koji pišu u tajnosti da izađu van sa svojim pjesmama te da ne čekaju onoliko dugo koliko je i sama čekala.

Poezija Publika

Nakon premijerne zbirke „Trenutak u vremenu“ koja je izdana prošle godine, „Putnik“ je druga objavljena Mihajlina zbirka pjesama. Pričajući o svojim planovima za budućnost, Mihajla je istaknula kako svakako namjerava objaviti još jednu zbirku kojom bi zaokružila svoj opus. Pjesme, kaže, ne slaže tematski, već ih sabire onako kako nastaju. Poezija je umjetnost estetski vrijednog izražavanja u stihu, kroz koju autori nastoje izraziti emocije, ali i potaknuti emocije u čitatelju, u čemu Mihajlina poezija svakako uspijeva.

Ugodnu večer čitanja poezije i razgovora o njoj dodatno su instrumentalnim izvedbama oplemenili učenici pakračke glazbene škole, Mihael Vukmanović i Nikolina Rogić.

Poezija Mihael

Poezija Nikolina