poduzetnici Medium

Novih 10.800 eura iz pakračkog proračuna otići će na račune 11 pakračkih poduzetnika u trećem krugu ove gradske mjere kojoj je cilj poticanje zapošljavanja i razvoj poduzetništva. Oni su danas u gradskoj vijećnici potpisali o tome ugovore s Gradom Pakracom. Time se broj isplaćenih, odnosno ugovorenih potpora u ovoj godini povećava na 48, u ukupnoj vrijednosti od oko 54.000 eura, izvijestila je gradonačelnica Anamarija Blažević.

Temeljem natječaja, poduzetnici su se mogli natjecati za potpore iz sljedećih mjera: poticanje zapošljavanja, poticanje osnivanja novih obrta, novih trgovačkih društava te poticanje otvaranja OPG-a, sufinanciranja ulaganja u opremu, materijalnu i nematerijalnu imovinu, sufinanciranja troškova zakupa, sufinanciranje ulaganja u poboljšanje i prilagodbu poslovnog prostora za obavljanje poslovne djelatnosti te sufinanciranje razvoja inovacija i patenata.

blažević relota Medium

Gradonačelnica je zahvalila poduzetnicima na suradnji te ih pozvala da svojim prijedlozima sudjeluju u izmjeni i dogradnji ovakvog programa poticanja poduzetništva, a posebno je istaknula potrebu otvaranja novih smještajnih kapaciteta u turizmu, za koje ima potencijala, a od čega bi i Grad i poduzetnici mogli imati dodatnu zaradu.

Trenutno je otvoren posljednji, četvrti krug, prijava, koji traje od 19. listopada do kraja trajanja ovogodišnjeg programa, odnosno do 30. studenog.

lenče Medium