Virtualni arhiv Pakračkog lista

Srpanj 2023

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 69 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Domagoj Ajman
1217

PAKRAČKI VATROGASCI NIKAD NE ZAKAŽU Nakon olujnog nevremena odradili 150 intervencija

Posljedice velikog olujnog nevremena koje 19. srpnja nije zaobišlo ni Pakrac, danonoćno su sanirali vatrogasci s našeg područja. Kućanstva koja su ostala bez dijela ili kompletnih krovova te mnoga u pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
763

NEZAPOSLENOST I ZAPOŠLJAVANJE U lipnju zaposleno 50 osoba

Iz evidencije pakračkog Zavoda za zapošljavanje 50 osoba je dobilo posao u lipnju od čega se 41 osoba zaposlila na području naše županije, 6 u ostatku Hrvatske, a tri u inozemstvu. Uz 87 novoprijavl pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
991

PRO 3X3 TOUR 2023 Košarkaši Prnjavora pobijedili u Lipiku

Lipik je ovaj vikend bio u znaku košarke, a između sedam ekipa koje su se natjecale na lipičkom domskom igralištu, pobjednik Pro 3x3 Toura je 3x3 Prnjavor. U neizvjesnoj finalnoj utakmici savladali pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1513

HAJDUK U-14 : LOKOMOTIVA U-14 Hajdukovci osjetili snagu prvoligaša

Mladi Hajdukovci kategorije U-14 pod vodstvom trenera Darka Kelemena jutros su na igralištu NK "Daruvar" odmjerili snage s prvoligaškim vršnjacima nogometnog kluba Lokomotiva, poznatijim i pod naziv pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1530

KRAJ SEZONE NOGOMETAŠA Donja Obrijež u ligi s Badljevinom i Prekopakrom

4. MŽNL SB-PŽ NK “Hajduk” Pakrac je prorijeđen ozljedama većinu ovosezonskih ligaških utakmica odigrao s oslabljenim igračkim kadrom te je momčad Ognjena Kafke na kraju sezone zauzela 9. mjesto u k pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1720

U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne u prodaji će biti novi 614. broj „Pakračkog lista“ u kojem pišemo: Oluja i vrućine Kada je 12. srpnja, prema podacima  Državnog hidrometeorološkog zavoda  najtopliji g pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
892

LIPIČKI STREETBALL 28. i 29. srpnja Pro 3x3 Tour

I ove godine ljubitelji ulične košarke moći će 28. i 29. srpnja uživati u atraktivnim potezima haklera iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije te Bosne i Hercegovine. Kao i svake godine, ovaj turnir će biti pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
793

ŽUPANIJA POŽEŠKO-SLAVONSKA Koordinacijski sastanak županice s gradonačelnicima i načelnicima

Županica Jozić održala je koordinacijski sastanak s predstavnicima gradova i općina o aktualnim temama važnima za stanovnike Požeško-slavonske županije, od kojih je najaktualnija prošlotjedno nevrij pročitaj..

Vijesti
Domagoj Ajman
1139

RADOVI NA ELEKTRIČNIM VODOVIMA Još uvijek se saniraju štete olujnog nevremena

U prijepodnevnim satima zatekli smo HEP-ovce u ulici Ante Starčevića u Prekopakri kako, i tjedan dana nakon velikog olujnog nevremena koje je zahvatilo Pakrac, popravljaju električne vodove. “Trenu pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
866

ZAVRŠENA ŽETVA PŠENICE Prinosi podbacili

Samo oko pet tona po hektaru kod većih proizvođača i tri do četiri tone kod malih, rezultat  je ovogodišnje žetve pšenice koja je završila u očekivanom roku, sredinom srpnja. Kako smo doznali pročitaj..

Kultura
Pakrački List
1463

POVIJESNA CRTICA GRADSKOG MUZEJA Dijelovi srednjovjekovnih i novovjekovnih kaljevih peći arheološkog istraživanja Stari grad Pakrac 2022. godine

Piše: Krešimir Vacek Otkrićem paljenja vatre, čovjek je dobio mogućnost kontroliranja svijeta oko sebe. Osim tjeranja zvijeri, vatrom je održavao tjelesnu temperaturu i konzervirao hranu. Mnogo zna pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1201

BILOGRAVEL 2023 Biljana Milić brončana u Čazmi na 80 kilometara

Biljana Milić, predsjednica pakračkog biciklističkog kluba „Titan“ je 16. srpnja vozila Drugi izazov BILOgravel serije u Čazmi. Za malo više od pet sati vožnje, u konkurenciji triju djevojaka osvoji pročitaj..

Vijesti
Domagoj Ajman
959

LJETNI BLJESAK Prve međužupanijske igre osoba s intelektualnim teškoćama

  Povodom osnutka te samostalnog rada Centra za inkluziju Pakrac-Lipik prije tri godine, danas su na lipičkim bazenima po prvi puta u Hrvatskoj organizirane međužupanijske ljetne igre osoba s in pročitaj..

Vijesti
Domagoj Ajman
1688

PRIJAVA ŠTETE OD VREMENSKE NEPOGODE Rok do 1. kolovoza

Nakon što je županica Antonija Jozić danas donijela Odluku o proglašenju prirodne nepogode zbog olujnog i orkanskog vjetra za Požegu, Lipik, Pakrac, Pleternicu i općinu Brestovac, Grada Pakrac poziv pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
3296

REZULTATI MATURE I UPISA NA FAKULTETE Zapaženi rezultati gimnazijalaca

Rezultati državne mature objavljeni su prošlog tjedna čime je okončano vrijeme iščekivanja za učenike završnih razreda. U Srednjoj školi Pakrac, koja je brojila 91 maturanta u četverogodišnjim progr pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
662

STRELIČARSKI KLUB “KUNA” Pet medalja u Kozjem Vrhu

Petero članova “Kune” sudjelovalo je na streličarskom natjecanju u disciplini 3D održanom u Kozjem Vrhu proteklog vikenda, a kući su se vratili s tri zlatne, jednom srebrnom i jednom brončanom medal pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
932

MOTOCROSS Stefan Lenče prvi u Oriovcu, a u Jastrebarskom do novih europskih bodova

Stefan Lenče je u lipnju pobijedio u obje utrke za Prvenstvo Slavonije u Malinu kraj Oriovca. "Na odlično pripremljenoj stazi te ambijentu, raspoloženi Štef pomeo je konkurenciju i na treningu i u u pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
2023

PROMETNA NESREĆA U KIPU Jedna Pakračanka poginula, dvije ozlijeđene

Jučer nešto prije 11 sati na cesti između Kipa i Doljana dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala 74-godišnja Pakračanka, dok su 80-godišnja vozačica i 75-godišnja suvozačica ozlijeđe pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
2455

SLAVKO VUIĆ, NOGOMETNI DJELATNIK Nogomet za doručak, ručak i večeru

Piše: Duško Kliček Kada je majka Marija donijela na svijet 1972. godine četvrto dijete, muško, nitko nije ni u obitelji, niti u cijelom selu ni pomišljao da je rodila jednog velikog zaljubljenika&n pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1095

PROJEKT SPORTSKI PRAZNICI Učenici stekli nove prijatelje uz sportske aktivnosti

Sportski praznici, besplatan projekt s ciljem uključivanja djece u organizirani oblik tjelesne aktivnosti tijekom školskih praznika započeo je 26. lipnja, a u Pakracu je proveden pod vodstvom Anđelk pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
2310

ŽUPANICA JOZIĆ U PAKRACU U ponedjeljak proglašenje elementarne nepogode

Pakračko područje pogođeno olujnim nevremenom obišli su jučer županica Antonija Jozić, dožupan Ferdinand Troha te Slavko Marinac, voditelj Službe civilne zaštite Požega, u pratnji domaćina, gradonač pročitaj..

Vijesti
Domagoj Ajman
2440

PAKRAC DAN NAKON NEVREMENA Uklanjaju se posljedice, desetero povrijeđenih

  Pakračani dan nakon jučerašnje ljetne oluje saniraju posljedice uz pomoć vatrogasaca DVD Pakrac, zaposlenika Gradskog komunalnog pogona i HEP-a. "Pojedinosti o štetama bit će poznate narednih pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1528

VODE LIPIK Obavijest o ispravnosti vode za piće

Obavještavamo cijenjene potrošače da je zbog kvara na sustavu za dezinfekciju vode došlo do pojave neugodnog mirisa i okusa uslijed kratkotrajne povećane koncentracije klora u vodi na području Pakra pročitaj..

Vijesti
Domagoj Ajman
4241

VELIKO NEVRIJEME U PAKRACU Saniraju se nastale štete

  U nevremenu koje je oko 17 sati zahvatilo Pakrac i okolna mjesta, jednosatna kiša popraćena iznimno jakim vjetrom, nepogoda kakvu građani Pakraca i okolnih mjesta ne pamte, prouzrokovala je ru pročitaj..

Vijesti
1222

VRŠNJAČKO NASILJE MLADIH Treba više raditi s djecom

Vršnjačko nasilje je tema koja privlači velik interes u medijima, među stručnjacima koji rade s djecom, te samom djecom i njihovim roditeljima. Odrednice koje su potrebne da bi se ponašanje moglo na pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
849

VODOOPSKRBNA I KANALIZACIJSKA MREŽA GOSPODARSKE ZONE Do studenog završetak radova

U tijeku su radovi na izgradnji vodoopskrbne i kanalizacijske mreže gospodarske zone "Pakrac 1", u sjevernom dijelu Pakraca na području bivšeg kompleksa „Papuk”. Projekt je sufinanciran od strane Mi pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1748

GRAD PAKRAC Privremena regulacija prometa u Kusonjama

Iz Grada obavještavaju o privremenom zatvaranju za sav promet dijela nerazvrstane ceste u naselju Kusonje, dio ulice Eugena Kvaternika, zbog radova na sanaciji cijevnog propusta oborinske odvodnje i pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
846

ŠRD “PAKRAC” 1. mjesto u Trenkovu

Članovi Športskog ribolovnog društva “Pakrac” pobjednici su 3. kola Županijske lige u disciplini Lov ribe udicom na plovak održanom u lipnju na Ribnjaku Trenkovo. Uz ekipno prvo mjesto, u pojedinačn pročitaj..

Vijesti
1019

COOLTURNI PUB KVIZ "Daruvarski susreti" obranili prošlogodišnji naslov

"Daruvarski susreti" pobjednici su tradicionalnog Coolturnog pub kviza, održanog 14. srpnja u dvorištu Kurije Janković u organizaciji pakračkog muzeja i knjižnice te u sklopu Pakračkog ljeta. Okupi pročitaj..

Prosvjeta
Silvia Feltrin
2038

UPISI U SREDNJU ŠKOLU PAKRAC Za jesen ostalo 11 slobodnih mjesta

Nakon ljetnog upisnog roka završenog 13. srpnja, u Srednju školu Pakrac na jesen će krenuti novih 113 učenika koji su popunili svih 20 mjesta u usmjerenju opće gimnazije, 44 mjesta u medicinskim ses pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 69