DSC 4951 Medium

Pakračani dan nakon jučerašnje ljetne oluje saniraju posljedice uz pomoć vatrogasaca DVD Pakrac, zaposlenika Gradskog komunalnog pogona i HEP-a. "Pojedinosti o štetama bit će poznate narednih dana, a svim građanima koji žele prijaviti štetu, najbitnije je uslikati trenutno stanje nakon čega će naknadno u gradske službe štetu i prijaviti. Proceduru prijave štete Grad i Pakrački list objavit će kroz par dana, a gradonačelnica Anamarija Blažević sastavlja dopis prema županici Antoniji Jozić u kojem predlaže za Grad Pakrac proglašenje elementarne nepogode od orkanskog nevremena", rekao je Marijan Širac, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i gospodarstvo.

Marina Major, ravnateljica pakračke bolnice izvijestila je kako je desetero ljudi nakon jučerašnjeg nevremena obrađeno na hitnom bolničkom odjelu, od čega su tri osobe zadržane u bolnici, a jedna od njih u Jedinici intenzivnog liječenja. Nije nam mogla potvrditi koliko je među njima Pakračana. Bolnica općenito nije pretrpjela veće materijalne štete, kao primjerice u travnju 2022. godine kada je nevrijeme odnijelo krov sa zgrade patologije.

Izuzev nekoliko krovova koji su oštećeni izravno od vjetra ili uslijed pada grana ili stabala, po našim saznanjima stradalo je nekoliko podruma i gospodarskih zgrada, kablovi javne rasvjete te jedan privatni automobil na kojeg se urušilo stablo. Pakrac je ostao bez vjerojatno dotrajalih nekoliko stabala, a prometnice su već danas korektno očišćene i slobodne za promet. Odvodni sustavi su upili svu vodu pa su ulice suhe.

FOTOGALERIJA