kod županice

Županica Jozić održala je koordinacijski sastanak s predstavnicima gradova i općina o aktualnim temama važnima za stanovnike Požeško-slavonske županije, od kojih je najaktualnija prošlotjedno nevrijeme i nastala šteta.

Uz postojeće grube procjene, točan iznos nastale štete na području Požeško-slavonske županije znat će se po završetku prijava od strane oštećenika, a koje su moguće u roku od 8 dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode zbog olujnog i orkanskog vjetra.

„Odmah po izlasku na teren bili smo svjesni ozbiljnosti situacije u kojoj su najteže stradali gradovi Lipik, Pleternica, Pakrac, Požega i Općina Brestovac. Iako smo odmah krenuli u prikupljanje informacija i samu analizu, o točnim iznosima moći ćemo govoriti po isteku roka za prijavu štete. Zahvaljujem se svim žurnim službama i volonterima koji su nesebično priskočili u pomoć svojim sugrađanima i pomogli u smirivanju iznimno teških situacija proteklog tjedna“, rekla je Jozić.

Solidarnost prema najmlađima

Uz solidarnost na terenu uslijed štete nastale na imovini žitelja županije, tema sastanka bila je i solidarnost prema onima najmlađima.  Uslijed rekonstrukcije kultnog odmarališta u Baškoj od početka ljeta brojna djeca s područja Požege svoje školske praznike provode na otoku Krku. Kako bi i djeca s područja ostalih gradova i općina županije uživala u ljetovanju, Grad Požega na raspolaganje je stavio termin za 22 djece slabijeg imovinskog statusa s njihova područja uz osiguran prijevoz do odredišta, dok će Požeško-slavonska županija, gradovi i općine sufinancirati troškove boravka. Na prijedlog gradonačelnika Lipika, Požeško-slavonska županija će po istom modelu refundirati troškove ljetovanja za po troje djece iz gradova Pakrac i Lipik u dječjem odmaralištu "Cvrčak" na otoku Viru koje je u vlasništvu Gradskog društva Crvenog križa Pakrac.

Tema sastanka bio je i cestovni prijevoz putnika i postojeća mreža linija na području Požeško-slavonske županije koju su prisutnima predstavili predstavnici tvrtke Arrive. Po pregledu linija županica je naglasila kako je cilj stanovnicima pružiti linije koje odgovaraju njihovim potrebama za prijevozom do obrazovnih i zdravstvenih ustanova, radnog mjesta i općenitih potreba koje imaju u drugim naseljima županije, a kako navodi, uz adekvatne linije ono što će potaknuti građane da koriste međugradski prijevoz je naravno i niža cijena usluga koja je također bila predmet sastanka.

Izvor: Požeško-slavonska županija