županica u Pakracu

Pakračko područje pogođeno olujnim nevremenom obišli su jučer županica Antonija Jozić, dožupan Ferdinand Troha te Slavko Marinac, voditelj Službe civilne zaštite Požega, u pratnji domaćina, gradonačelnice Anamarije Blažević, Marijana Širca, pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti i gospodarstvo, te Ilije Turkovića ml., zapovjednika DVD-a Pakrac.

S obzirom da još nije započeo postupak prijave oštećenja na području Grada, ne znaju se razmjeri štete na stambenim objektima, drveću ili usjevima, no poduzete su sve potrebne aktivnosti kako bi se što prije pomoglo građanima. 40-ak vatrogasaca DVD-a Pakrac, Prekopakra, Banovac, Obrijež i Badljevina u srijedu je do kasno u noć i cijeli jučerašnji dan pomagalo u sanaciji najteže pogođenih objekata, a najveća je potražnja za autoljestvama, doznajemo od zapovjednika Turkovića.

umorni vatrogasci

Gradonačelnica Blažević osim vatrogascima, zahvalila je zaposlenicima Gradskog komunalnog pogona i HEP-a, kao i autoprijevozniku Vladi Amiću koji je bez ikakve naknade ponudio svoje strojeve na raspolaganje Gradu. Županica Jozić je naglasila da je cilj prvo sanirati oštećene objekte, a potom utvrditi i štete na poljoprivredi, dok se proglašenje elementarne nepogode za našu županiju može očekivati u ponedjeljak.

Županijsko izaslanstvo obišlo je Ulicu Matice Hrvatske gdje su upoznati s oštećenjima na zgradi Dječjeg vrtića Maslačak i drveću koje je porušeno uz pakračku osnovnu školu, nakon čega su obišli Ulicu Pepe Polaka, koja je među najteže stradalim ulicama, i sami se uvjerili u silinu prekjučerašnjeg nevremena. Ono što je pozitivno u ovoj priči je međususjedska suradnja kojoj smo svjedočili u ovoj ulici gdje su svi pohrlili pomoći onim susjedima koji su teže stradali kako bi što prije zaštitili kuće od prokišnjavanja i raskrčili dvorišta od polomljenih crijepova i smeća kojeg je olujni vjetar nanio.

susjedi pomažu 2

 

IMG4957
IMG4960
IMG4968
IMG4965
IMG4978
IMG4972
IMG4980
IMG4984
IMG4989
IMG4988