vodoopskrba naslovna

U tijeku su radovi na izgradnji vodoopskrbne i kanalizacijske mreže gospodarske zone "Pakrac 1", u sjevernom dijelu Pakraca na području bivšeg kompleksa „Papuk”. Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske Unije s iznosom oko 465 tisuća eura (s uključenim PDV-om), a investitor je Grad Pakrac.

Projektom je planirana rekonstrukcija i izgradnja vodoopskrbne mreže, rekonstrukcija i izgradnja sanitarne kanalizacije te izgradnja oborinske kanalizacije. "Trenutno se izvode radovi na izgradnji sanitarne i oborinske kanalizacije te izvedbi ispusta u Pakru. Ugrađuju se revizijska okna i separatori, a u tijeku su i pripremni radovi za izgradnju vodoopskrbne mreže te bi do kraja srpnja prema planu trebali krenuti i radovi na vodoopskrbnoj mreži. Dinamika i postotak izvršenosti radova bolji su od očekivanog, oko 32 posto, a završetak radova predviđen je početkom studenog 2023. godine", izvijestio je Dino Briški, viši stručni suradnik za graditeljstvo u Gradskoj upravi.

Izvođač radova je Vodoprivreda Nova Gradiška d.d., a vrijednost ugovora o građenju je 580 tisuća eura s PDV-om. Stručni nadzor provodi tvrtka EKO-MLAZ-DM d.o.o.

vodoopskrba