Virtualni arhiv Pakračkog lista

Prosinac 2022

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 80 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Iva Širac
1635

DJEČJI DOČEK NOVE GODINE Pakrački mališani već u 2023.

Najmlađi sugrađani već su odbrojali ponoć koja je za mališane otkucala u 18 sati na pakračkoj gradskoj šetnici koji su u pratnji roditelja došli na novogodišnji program koji je organizirao Grad Pakr pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
2098

(ANKETA) PO ČEMU ĆETE PAMTITI 2022. GODINU? Radovali smo se unutar obitelji, ali i povratku društvenog života

Po čemu ćete pamtiti 2022. godinu je bilo pitanje s kojim smo „presreli“ slučajno odabrane naše sugrađane. Očekivano najviše pamtljivih događaja potječu iz najuže obitelji gdje su se slavila ženidbe pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
1170

NAJVIŠA SPORTSKA PRIZNANJA HRVATSKE BRANKU PEAŠINOVIĆU Sportskim putem krenuo iz Pakraca

PIŠE: Duško Kliček Branko Peašinović, naš bivši sugrađanin, odbojkaš, dobitnik je dva najviša sportska priznanja za životno djelo u sportu: Sportskog saveza Grada Zagreba i Hrvatskog olimpijskog od pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1825

GRADSKA UPRAVA Stipendije za novih 11 studenata

Novih 11 ugovora, od kojih je jedan potpisan sa studenticom medicine, dodijelila je danas Ivana Šušnjić, pročelnica u gradskoj upravi, novim pakračkim studentima stipendistima koji studiraju na razl pročitaj..

Vijesti
Dinko Kliček
1661

31. OBLJETNICA POGIBIJE MARIJANA KULHAVIJA I SUBORACA Jokić: „Ostavili smo srce na bojištu“; M. Ivančić: „Ne dozvolite da nam ogade Hrvatsku!“

„Morate znati da je to bila 1991. godina i tada nismo bili vojska, kao što je Hrvatska vojska danas, to treba imati na umu. Međutim, kao što naši kolege u vojsci danas imaju srce, tako smo ga imali pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1340

KOMEMORACIJA U ŠEOVICI Sjećanja na akciju "Alfa"

Prisjećanjem svih poginulih, zarobljenih i ranjenih pripadnika HV-a i MUP-a, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća danas je u Šeovici obilježena 31. godišnjica akcije „Alfa“ kojom su od 25. do 29. pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1038

IZVJEŠĆE S GRADSKOG VIJEĆA PAKRAC: Gradski proračun u 2023. godini veći od 7 milijuna eura

Proračun Grada Pakraca, prvi u povijesti izražen u eurima, za iduću godinu  iznosit će  7,14 milijuna eura, usvojili su vijećnici većinom glasova prijedlog gradonačelnice Anamarije Blaževi pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
3895

ŽUPA UBDM PAKRAC Raspored blagoslova obitelji 2022.

Donosimo raspored blagolova obitelji za pakračku župu Uzenesenja Blazene Djevice Marije: pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
980

BOŽIĆNA PORUKA Svetkovina Božića - naša zaštita i sigurnost

Piše: pakrački župnik Jozo Zorić Svako malo čitamo ili slušamo: zaštitite svoju imovinu, zaštitite svoj identitet, zaštite svoj mobitel ili računalo, zaštite svoju obitelj. Pa onda tražimo razne lo pročitaj..

Politika
Darko Baronica
1551

GRADSKI PRORAČUN U 2023. GODINI Veći od 7 milijuna eura

Proračun Grada Pakraca, prvi u povijesti izražen u eurima, za iduću godinu  iznosit će  7,14 milijuna eura, usvojili su vijećnici većinom glasova prijedlog gradonačelnice Anamarije Blaževi pročitaj..

Prosvjeta
Iva Širac
1107

BOŽIĆNA PRIREDBA OŠ BRAĆE RADIĆA Najljepša dječja božićna čestitka

„Josipovim i  Marijinim koracima“ naziv je ovogodišnje božićne priredbe koju su zajednički osmislili i pripremili učenici i učitelji Osnovne škole braće Radić Pakrac, a koja je sinoć u Hrvatsko pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
815

GRADONAČELNICA ANAMARIJA BLAŽEVIĆ Grad čine ljudi i projekti

Imam čast kao gradonačelnica obratiti Vam se i ove godine u božićnom broju Pakračkog lista i zaželjeti Vam čestit Božić, obilje Božjeg blagoslova, te sretnu, veselu i uspješnu novu 2023. godinu, kak pročitaj..


PROMO ČLANAK
Pakrački List
578

(PROMO) ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA "LAMPSI - Podrška lokalnoj zajednici" Aktivnosti usmjerene na dobrobit zajednice

  „LAMPSI – Podrška lokalnoj zajednici“ naziv je projekta Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika kojoj je odobreno 361.199,75 kuna na Javnom pozivu „Jačanje kapaciteta OCD-a za o pročitaj..

Vijesti
Iva Širac
818

POVODOM 71. ROĐENDANA DR. IVANA ŠRETERA Prisjećanje uz molitvu i cvijeće

Povodom obljetnice 71. rođendana dr. Ivana Šretera članovi GO HDZ-a Pakrac danas su kod poprsja svojeg prvog predsjednika uz molitvu položili vijenac i zapalili svijeće. Delegaciju pakračkog HDZ-a p pročitaj..

Kultura
Iva Širac
876

BOŽIĆNI KONCERT OGŠ PAKRAC Pjesmom poželjeli sretne blagdane

Učenici i učitelji Osnovne glazbene škole Pakrac sinoć su u ispunjenoj vijećnici kurije Janković koncertom naziva „Božić dolazi“ završili ovogodišnju koncertnu godinu, a kojim su posjetiteljima pjes pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1369

U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne u prodaji će biti novi 607. božićni broj „Pakračkog lista“ u kojem  pišemo: Kune ili euro, samo da ih bude Ovo je zadnji broj Lista kojeg ste kupili za kune. Siječanjski br pročitaj..

PROMO ČLANAK
Iva Širac
928

(PROMO) ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA “RURALNO JE POPULARNO“ Nastavak projekta iduće godine

„Kao dokaz uspješno provedenog projekta je potvrda da se on nastavlja i u sljedećoj godini, prikupljena su sredstva za provedbu i konkretne aktivnosti koje planiramo“, rekao je danas na završnoj kon pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1621

HRVATSKA LIJEČNIČKA KOMORA Priznanje pakračkoj bolnici

Opća županijska bolnica Pakrac dobila je veliko priznanje Hrvatske liječničke komore. Prema njihovom istraživanju provedenom u svibnju i lipnju ove godine pakračka bolnica je u konkurenciji 41 hrvat pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
574

KORONAVIRUS Prisutna tek pojedinačna oboljenja

Nova oboljenja od koronavirusa na razini županije u drugoj polovini prosinca svedena su na pojedinačne slučajeve, proizlazi iz dnevnih izvješća Zavoda za javno zdravstvo županije. Tako je 20. prosin pročitaj..

Kultura
Iva Širac
919

KONCERT U CRKVI UBDM Večer tradicionalnih božićnih skladbi

„Veselje ti navješćujem“ naziv je sinoćnjeg koncerta Osnovne glazbene škole Pakrac koji je već tradicionalno upriličen u pakračkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na kojem su se prigod pročitaj..

Sport
Darko Baronica
918

KUGLANJE Par Ramić-De Zan županijski prvaci

Kuglači KK Pakrac-Papuka Jasmin Ramić i Robert De Zan prvaci su županije u kuglanju u paru. Oni su naslov osvojili na prvenstvu koje je igrano prošlog tjedna na kuglani u Požegi. Klasičnim načinom, pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
662

(PROMO) PROJEKT "LAMPSI - Podrška lokalnoj zajednici" U četiri akcije sudjelovalo 20 volontera

U sklopu projekta „LAMPSI – Podrška lokalnoj zajednici“ koji provodi Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika održana je 7. prosinca 2022. godine zadnja po redu građanska akcija kroz akt pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
590

TZ GRADA PAKRACA Turistički obilazak grada s Djedom Božićnjakom

Turistički obilazak grada s Djedom Božićnjakom, događanje koje je početkom mjeseca odgođeno, održat će se 21. prosinca (srijeda) u 17 sati.   Građani će imati priliku biti turisti u svom g pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1220

MJERE GRADA PAKRACA Poduzetnicima novih 107.000 kuna

Ugovore iz programa Poticanja zapošljavanja i razvoja poduzetništva na području Grada Pakraca za 2022. godinu prijepodne je potpisalo novih 14 pakračkih poduzetnika. Kroz njih će Grad Pakrac pomoći pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
1106

OMANOVAC ZIMSKA LIGA U drugoj utrci najbrži Kelemen, Dasović i Vuković

Sanja Vuković iz Kutine kod žena, te s identičnim vremenom Lipičanin Vedran Kelemen i Renato Dasović u muškoj konkurenciji pobjednici su druge utrke 6. izdanja Omanovac zimske trening lige, koja se pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1037

TRŽNICA PAKRAC Prodaja šarana 20. i 22. prosinca

Povodom nadolazećih božićnih blagdana Tržnica Pakrac u suradnji sa Ribnjačarstvom Končanica organizira prodaju svježe ribe (šarana) koja će biti održana na pakračkoj tržnici 20. (utorak) i 22. (četv pročitaj..

Vijesti
Iva Širac
1688

BOŽIĆNI SAJAM U PREKOPAKRI Zabavno predbožićno popodne

Na prekopakranskom trgu, i ove godine u organizaciji udruge „Hrvatska žena“ Prekopakra, tradicionalni Božićni sajam privukao je danas poslijepodne, bez obzira na hladnoću, Prekopakrane koji su uz pr pročitaj..

Vijesti
Dinko Kliček
1634

26. FOKIN MEMORIJAL Stotinjak planinara hodalo Fokinom stazom do Omanovca

Stotinjak planinara pristiglih iz raznih dijelova Hrvatske sudjeluje 17. prosinca na 26. memorijalnom pohodu „Fokinom stazom 1991“, što se u znak sjećanja na Domovinski rat i pogibiju branitelja Pak pročitaj..

Vijesti
Iva Širac
1482

BOŽIĆNI SAJAM Tradicionalni predblagdanski doživljaj za velike i male

Niti kišno vrijeme nije pokvarilo predblagdanski ugođaj na pakračkom božićnom sajmu koji se večeras održao u sklopu cjelomjesečne manifestacije Advent u Pakracu, a u organizaciji Turističke zajednic pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 80