IMG 1714 Medium

Povodom obljetnice 71. rođendana dr. Ivana Šretera članovi GO HDZ-a Pakrac danas su kod poprsja svojeg prvog predsjednika uz molitvu položili vijenac i zapalili svijeće. Delegaciju pakračkog HDZ-a predvodila je pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević koja je tom prilikom istaknula kako je dr. Šreter simbol svih onih za kojima se još uvijek traga, a koji su prošli kroz strahovitu torturu logora na Bučju.

Gradonačelnica Blažević još jednom je pozvala sve da bilo kakve informacije o dr. Šreteru proslijede nadležnim institucijama te izrazila nadu kako će napori Ministarstva hrvatskih branitelja uroditi plodom i da će dr. Šreter, kao i ostali nestali u Domovinskom ratu, biti pronađen kako bi konačno pronašao svoj zasluženi mir.

U spomen na dr. Ivana Šretera Hrvatski liječnički zbor dodijelio mu je nagradu "Ladislav Rakovac". Odlukom Predsjednika Republike Hrvatske odlikovan je Redom Petra Zrinskoga i Frana Krste Frankopana s posrebrenim pleterom, a u Pakracu je po njemu imenovan trg, proglašen je počasnim građaninom i postavljena je njegova bista na platou između župne crkve UBDM i "Hrvatskog doma dr. Franjo Tuđman".

Njemu u čast hrvatska jezikoslovna nagrada od 2005. godine nosi ime „Nagrada Dr. Ivan Šreter“, a od 2011. godine u sjećanje na dr. Šretera u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Lipik, gdje se njemu u čast nalazi i spomen ploča, održava se i stručni skup pod nazivom Balneološki skup “Dr. Ivan Šreter”.

Prije nekoliko godina Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova Grada Zagreba jednoglasno je podržao prijedlog da se javna površina, park omeđen Ulicom Mije Kišpatića, Gorjanićevom ulicom te Gornjim prečacem, a koji se nalazi u neposrednoj blizini KBC Zagreb, nazove upravo imenom dr. Ivana Šretera.