IMG 1700 Medium

„Kao dokaz uspješno provedenog projekta je potvrda da se on nastavlja i u sljedećoj godini, prikupljena su sredstva za provedbu i konkretne aktivnosti koje planiramo“, rekao je danas na završnoj konferenciji projekta „Ruralno je popularno“ Zvonimir Miler, predsjednik udruge za održivi razvoj, šport i rekreaciju „CRO OUTDOOR“, nositelja projekta,  koja je održana u konferencijskoj sali Hotela Pakrac.

Riječ je o projektu prvenstveno usmjeren mladima čiji je cilj bio kroz razne edukacije, radionice, osposobljavanja i obilaske potaknuti ih na ostanak u ruralnoj sredini. Projekt ukupne vrijednosti 112.000 kuna sufinanciran je od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu od 75.000 kuna, Grada Pakraca u iznosu od 33.000 kuna te 4.000 kuna od Turističke zajednice Grada Pakraca i trajao je 12 mjeseci.

IMG 1701 Medium

O održanim projektnim aktivnostima govorio je Šimun Krajina, voditelj projekta, rekavši kako su ostvareni svi planirani ciljevi, te pribavljena sva oprema potrebna za provedbu koja je poslužila na terenu budući da su sve aktivnosti održane na lokalnim poznatim turističkim lokacijama. Tako su mladi sudjelovali na različitim edukativnim aktivnostima poput „Upoznaj tradicijsku gastronomiju“, radionici u organizaciji HGSS-a „Sigurno kretanje i boravak mladih u prirodi“,  „Zdravi turizam“ i „Upoznaj naša poljoprivredna gospodarstva“.

Krajina je dodao kako su edukacije i aktivnosti proširile vidike mladih uključenih u projekt te im obogatio kulturna i društvena događanja u gradu.

IMG 1702 Medium