20221207 145924 1 Medium

U sklopu projekta „LAMPSI – Podrška lokalnoj zajednici“ koji provodi Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika održana je 7. prosinca 2022. godine zadnja po redu građanska akcija kroz aktivnost pod nazivom „S.O.S. – Javi se meni“.

20221207 150447 Medium

U akciji su sudjelovali volonteri projekta koji su ujedno i članovi Udruge. Šuma Kalvarija predstavlja pluća grada Pakraca, te je upravo ovom akcijom omogućeno lakše kretanje kroz šumu i uživanje u svim njenim kapacitetima. Kroz akciju su uklonjene grane koje otežavaju prolazak stazama, te je također popravljena ograda koja se od stajanja odvojila. Sudionici akcije su vratili ogradu u prvobitno stanje, te su očistili stazu od lišća i počistili put do odmarališta koje se nalazi pokraj staze. 

20221207 150810 Medium

Kada su sudionici akcije došli do odmarališta pod sjenicama su zatekli grane koje su vjerojatno srušene zbog vjetra, te su ih otklonili. Kroz četiri građanske akcije sudjelovalo je dvadeset volontera zajedno s koordinatorom aktivnosti. U akcijama su sudionici pomogli redovnim službama koje služe potrebama lokalne zajednice. Nakon provedbe projekta sudionici građanskih akcija i dalje će moći svojim stečenim znanjem i iskustvom sudjelovati u akcijama koje će služiti podizanju razine kvalitete života lokalne zajednice.

lampsi logo komb

lenta lampsi

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika.