Virtualni arhiv Pakračkog lista

Kolovoz 2023

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 63 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
1487

GRAD PAKRAC Javni poziv za sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima

Grad Pakrac otvorio je Javni poziv za sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima s područja Grada Pakraca, u sklopu projekta Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, gdj pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
803

KUD „SELJAČKA SLOGA“ U nedjelju 11. Smotra folklora

Kulturno umjetničko društvo „Seljačka sloga“ iz Prekopakre domaćin je i organizator tradicionalne 11. po redu „Smotre folklora“ koja će biti održana u nedjelju 3. rujna od 17 sati na gradskoj š pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
886

MOTOCROSS Lenče grabi prema naslovu

Prvo poprište gdje su vozači motocrossa imali priliku dokazati kako nisu izgubili formu nakon ljetne stanke, bila je utrka Međunarodnog prvenstva Hrvatske na stazi Draga u Krašiću 20. kolovoza, a St pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1808

IVICA TEPEŠ IZ PREKOPAKRE Zovu lopte ni danas ne mogu odoljeti

Piše: Duško Kliček Da nije nogometa, za skromnog četrdeset-jednogodišnjeg Ivicu Tepeša iz Prekopakre iz jedne od posljednjih kuća smještenih s desne strane ulice prema Klisi, znali bi samo susjedi, pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
656

UDRUGA „NISMO SAME“ Poziv na zdravu kavu s doktorima

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka „Nismo same“ u sklopu svog projekta „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“, poziva građane Pakraca i Požeško-slavonske županije na „zdravu kavu s d pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1262

RIBIČKI FEEDER KUP Po prvi put kup ima pobjednicu

Peti po redu Feeder kup održan proteklog vikenda na jezeru Pakurnovac u organizaciji ŠRD “Pakrac” po prvi puta ima pobjednicu, a osvojila ga je Antonia Krolo s ulovom od 10.535, skoro dvostruko veći pročitaj..

Sport
Pakrački List
989

ZAVRŠEN TURNIR "PAKRAC 3X3" Dvije lokalne ekipe na postolju

Ekipa „Sisak“ pobjednik je prvog pakračkog košarkaškog turnira, održanog prošlog vikenda, u organizaciji Sportske zajednice grada Pakraca i pod pokroviteljstvom grada Pakraca. Drugo mjesto zauze pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
645

GDCK PAKRAC Na trećoj ovogodišnjoj akciji prikupljena 101 doza krvi

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Pakrac i Zavoda za transfuzijsku medicinu, jučer je u prostoru CK Pakrac provedena treća ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Od 113 darivate pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
944

KUD „SELJAČKA SLOGA“ I TAMBURAŠKI ORKESTAR Tradicija pakračkog kraja predstavljena u Blatu i Imotskom

Kulturno-umjetničko društvo „Seljačka sloga“ iz Prekopakre i Tamburaški orkestar Pakrac prošlog su tjedna gostovali u Blatu na Korčuli te u Imotskom, gdje su se predstavili bogatim folklornim izvedb pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1076

NOGOMETNI VIKEND Drugoligaši otvorili sezonu, Obriježani najuspješniji

4. MŽNL SB-PŽ NK Hajduk Pakrac je nakon neriješenog ishoda sa Slobodnicom na domaćem terenu, ove nedjelje upisao visoku pobjedu 6:2 protiv Omladinca iz Gornje Vrbe, bivšeg člana 3. HNL Istok. Već pročitaj..

Sport
1089

PAKRAC 3x3 Nakon uspješnog prvog dana, danas borba za pobjednike

Prvi dio amaterskog turnira „Pakrac 3x3“, u kojem je sudjelovalo 12 ekipa iz Pakraca i okolice, odigran je sinoć na srednjoškolskom košarkaškom igralištu, a organizator je Sportska zajednica pod pok pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
933

PRVENSTVO HRVATSKE U STRELIČARSTVU NA OMANOVCU „Kunama“ pet zlata i dva srebra

Na Omanovcu je danas po četvrti put održano prvenstvo Hrvatske u streličarstvu u 3D WA disciplini na kojem su domaćini, Streličarski klub „Kuna“, osvojili pet zlatnih i dvije srebrne medalje. Uz or pročitaj..

Vijesti
Domagoj Ajman
4277

NOVI PAKRAČKI OBRTNIK Preko tjedna zvuk motora, vikendom harmonike

Pakračanin Igor Ševegjarto, 25-godišnji elektrotehničar kojeg svi znamo iz lokalnog glazbenog benda JOKS, otvorio je novi obrt prijevoznih usluga. Većina vikenda tijekom godine mu je rezervirana za pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
849

ZAŠTITA GRADA OD BUJIČNIH VODA Radovi na rekonstrukciji cestovnih propusta

Na sporednom putu Bolničke ulice, koji se nalazi na „Stazi Lipicanaca i kune“ danas su započeli radovi na projektu „Zaštita grada Pakraca od bujičnih voda – Lijeva obala – Faza 3“, koji bi trebali b pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1303

1. AMATERSKI 3X3 TURNIR U PAKRACU 26. i 27. kolovoza natjecat će se 12 ekipa

Ljubitelji ulične košarke od ove godine će u Pakracu 26. i 27. kolovoza po prvi puta moći uživati u nadmetanju čak 12 ekipa pod obručom, a osim pakračkih i lipičkih, ekipe stižu i iz Daruvara te Sis pročitaj..

Vijesti
Domagoj Ajman
4261

MIROVINA NAKON VIŠE OD 40 GODINA RADA Ivica Straga: „Zahvaljujući Staklani sam sagradio kuću i iškolovao djecu“

Kada je 19. svibnja ove godine Prekopakranin Ivica Straga odradio svoju posljednju smjenu, na putu kući iz Staklane u Lipiku ostavio je iza sebe 41 godinu i 9 mjeseci radnog staža, mnoge uspomene i pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1339

[PROMO] MLADI LIPIČKI PODUZETNIK OTVORIO KNJIGOVODSTVENI SERVIS U ZAGREBU

    Mladi poduzetnik iz Lipika, Željko Milašinović (25) otvorio je drugu poslovnicu knjigovodstvenog servisa u Zagrebu, a najavljuje i otvaranje treće poslovnice.    "Danas s pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
695

ZAVRŠEN PALI KAMP Kroz rad stekli nova prijateljstva

Petodnevni “PaLi kamp” kojeg tradicionalno organizira Rukometni klub “Pakrac” uz pokroviteljstvo Sportske zajednice i Grada Pakraca završio je 22. kolovoza međusobnim utakmicama sudionika iz Pakraca pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1099

ŠRD “PAKRAC” Uvjerljive pobjede u zadnja 3 kola

Članovi Športskog ribolovnog društva “Pakrac”, nakon prvog mjesta u prošlom kolu u lipnju, pobjednici su i 4. kola Županijske lige u disciplini Lov ribe udicom na plovak održanom proteklog vikenda n pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
704

GDCK PAKRAC U ponedjeljak dobrovoljno darivanje krvi

Treća ovogodišnja redovna akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Pakrac i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu bit će održana  u ponedjeljak, 28. pročitaj..

Vijesti
876

VODE LIPIK Solarni paneli za uštedu električne energije

Fotonaponska elektrana, snage 30 kW, u vrijednosti 29 tisuća eura postavljena je na upravnoj zgradi Vode Lipik d.o.o, doznajemo od Marijana Pierobona, direktora tvrtke. Napomenuo je kako ukupnom iz pročitaj..

Vijesti
750

OCD "DELFIN" Predstavljen program podrške ženama žrtvama nasilja

Trogodišnji program „Kroz suradnju do kvalitetnog pružanja usluga“, čiji je cilj rješavanje problematike različitih oblika nasilja s posebnim naglaskom na nasilje nad ženama i rodno utemeljenom nasi pročitaj..

Sport
Pakrački List
913

NA OMANOVCU Uspješno održan prvi Titanov ultimatum

  Prvi Titanov ultimatum, jedinstvena biciklistička utrka organizirana od strane Biciklističkog kluba Titan, održan je u subotu na Omanovcu, gdje su natjecatelji odvozili utrke u kategorijama so pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1457

POLICIJA Napad pasa u Aleji kestenova

U nedjelju 20. kolovoza oko 20 sati u Pakracu u Ulici Aleja kestenova, 84-godišnjak je bez nadzora držao dva psa koji su izašli na nogostup i napali 57-godišnjakinju te izgrizli njenog psa kojeg je pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
3423

KREŠIMIR VACEK, PAKRAČKI ARHEOLOG Naš Stari grad je biser u moru arheologije

Početak ljeta je posljednjih sedam godina rezerviran za arheološka iskapanja na mjestu nekadašnjeg starog pakračkog grada, na prostoru bivšeg parkirališta između zgrada pakračke gradske uprave i pol pročitaj..

Sport
908

MEĐUŽUPANIJSKA LIGA Hajduku bod na otvaranju sezone

Prva utakmica međužupanijske lige PŽ-SB između NK Hajduka i NK Slobodnice, na Gradskom stadionu Pakrac, odigrana je neizvjesno do samog kraja te završila rezultatom 0:0.   U prvu utakmicu pročitaj..

Vijesti
947

32. OBLJETNICA OTMICE DR. IVANA ŠRETERA Simbol nestalih osoba Domovinskog rata

„Ponosni smo što smo sugrađani velikog čovjeka, mirotvorca, koji je u Pakracu i Lipiku ostavio veliki trag“ rekla je Anamarija Blažević, gradonačelnica grada Pakraca, prilikom jučerašnjeg obilježava pročitaj..

Sport
713

PALI KAMP Petodnevni sportski program za mlade rukometaše

Od 18. do 22. kolovoza u Pakracu se provodi 11. po redu „PaLi“ rukometni kamp namijenjen dječacima i djevojčicama rođenim 2008./2009. godine. Ove godine u kamp je pristiglo 44 djece, a grupu sačinja pročitaj..

Sport
Pakrački List
1069

SUBOTA NA OMANOVCU Titanov ultimatum

Sutra na Omanovcu započinje jedinstvena biciklistička utrka koja Hrvatskoj još nije bila održana - Titanov ultimatum, u organizaciji BK Titan. Vozit će se 6 i 12 sati na kružnoj stazi XC Kuna, dugo pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
566

KINO VIKEND Stižu Ninja kornjača i Barbie

    Ovaj vikend završava ljetna stanka pakračkog kina projekcijama popularnih filmova Barbie i Ninja kornjače koji će biti prikazani danas, sutra i prekosutra.   S početkom u 18 pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 63