košarka pakrac sisak
Ekipa „Sisak“ pobjednik je prvog pakračkog košarkaškog turnira, održanog prošlog vikenda, u organizaciji Sportske zajednice grada Pakraca i pod pokroviteljstvom grada Pakraca. Drugo mjesto zauzela je lokalna ekipa „Zeleni vrh“ za koju su igrali Dino Poliganović, Bruno Baschiera, Zoran Milić, Davor Januš i Valentino Jirasek, dok je treća mjesto zaslužio tim „Rent-a Dino, koju su sačinjavali Ivan Macura, Roko Major, Domagoj Vonić, Dino Sadilek i Matija Šimić.

košarka rent a dino

Na turniru, održanom 26. i 27. kolovoza, nastupilo je 12 ekipa iz Pakraca, Lipika, Siska i Daruvara, a pehare i priznanja najboljima uručila je Anamarija Blažević, pakračka gradonačelnica, koja je najavila daljnja ulaganja u košarkaške i ostale sportske terene koji će biti izgrađeni na Sportsko rekreacijskom centru u Pakracu. Igračem turnira proglašen je Josip Križanović iz pobjedničkog tima.

Turnir „Pakrac 3x3“ organiziran je uz pomoć brojnih volontera, na što je ponosan i Jasmin Ramić, tajnik SZGP koji je dodao "organizirali smo turnir s ciljem da mladima približimo košarku, pokažemo im da imaju našu podršku i potaknemo ih na daljnje bavljenje sportom". Zadovoljan je bio i odazivom igrača, koji su se dodatno angažirali, pomogli  (de)montirati podloge i tribine. Vjeruje da je ovo tek prvi od mnogih turnira, a pripreme za iduću godinu su već u tijeku. Između utakmica bile su održane animacije za publiku na kojima su mnogi posjetioci dobili simbolične nagrade, a pokazali su interes i entuzijazam za košarkom. 

Sve utakmice na turniru sudili su službeni košarkaški suci Đorđe Maksimović iz Vukovara i Filip Kupanovac iz Belišća.

REZULTATI

Četvrtfinala:

Sisak – Sapeti 21:4

Daruvar – Vranjevina 14:7

Zeleni vrh – Magazin 13:8

High 5 – Rent a Dino 4:13

Polufinala

Sisak – Daruvar 21:11

Zeleni vrh – Rent a Dino 12:8

Za 3. mjesto

Rent a Dino – Daruvar 11:10

FINALE

Sisak – Zeleni vrh 21:4.

IMG 5572

 

koarka-organizacija
IMG5562
IMG5322
IMG5474
koarka-turnir-23
IMG5491