banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Virtualni arhiv Pakračkog lista

Listopad 2017

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 99 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Kultura
Pakrački List
663

SRETNI DANI U KNJIŽNICI Opraštanje zakasnine i rasprodaja knjiga po simboličnim cijenama!

Povodom Mjeseca knjige u pakračkoj Gradskoj knjižnici upriličili su „sretne dane“ za sadašnje, ali i eventualne buduće korisnike. Ako ste se našli u situaciju da niste na vrijeme vratili knjigu, što k... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
695

VELIKI BANOVAC Ovogodišnje Sisvete na uređenom groblju

Ove će srijede povodom blagdana Svih svetih stanovnici Velikog Banovca posjetiti posljednja počivališta svojih najmilijih na novouređenom mjesnom groblju gdje su višemjesečni radovi, uz pomoć više don... pročitaj..

Sport
Pakrački List
695

HAJDUK MLAĐE KATEGORIJE Uspješni s tri pobijede

Uspješne su bile ovog vikenda mlađe kategorije Hajduka upisavši tri pobjede dok su poraženi samo stariji pioniri (U14). Dramatičnu utakmicu su odigrali kadeti (U17) na svom terenu protiv Sloge iz Nove... pročitaj..

Sport
Pakrački List
716

KUGLANJE - SVE TRI LIGE Pakrac i Banovac posljednji

Kuglači Pakraca izgubili su u subotu u 6. kolu natjecanja u 1.B HKL na gostovanju u Zagrebu protiv Medvešćaka 1958 sa 7:1 (3359:3228) Visoki poraz ne čudi s obzirom da je Medvešćak vodeći sa svih šest... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1050

90 SVJEĆICA NA TORTI BARBARE ŠPANČIĆ: Životni križevi lakši su uz obitelj i zajedništvo

Piše: Klara Špančić Danas kada nije rijetkost da obitelji postaju brojčano sve manje i manje,lijepo je vidjeti obitelj koja ruši negativan trenda pada nataliteta. Iako razdvojeni po različitim krajevi... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
706

VIJEĆE SRPSKE NACIONALNE MANJINE Pakračani posjetili Dalj i Vukovar

Pedesetak djece i roditelja iz Pakraca posjetilo je proteklog Vukovar i Dalj s ciljem upoznavanja povijesno kulturnih sadržaja istočne Slavonije, kao i života Srba na tom području. Edukativni sadržaj ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
684

NOGOMETNI VIKEND Hajduku bod, Dobrovac nokautiran, a Obriježani slavili!

U 11. kolu Međužupanijske nogometne lige Slavonije i Baranje Hajduk je na Gradskom stadionu u Pakracu podijelio bodove s drugoplasiranom Sloge iz Nove Gradiške. Utakmica je završila 1:1, rezultatom ko... pročitaj..

Sport
Pakrački List
690

2. HRL ISTOK: LiPa stradala od Borova, slijede lakši susreti

Rukometaši LiPe poraženi su u utakmici 4. kola 2. HRL Istok od ekipe HRK Borovo s više nego uvjerljivih 39:16. Niti prije utakmice igrane u lipičkoj školskoj dvorani domaći rukometaši nisu imali iluzi... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
676

MATEJ PLAVČEK Album prvijenac na prodajnim mjestima

  Moj svijet naziv je prvog albuma mladog pakračkog kantautora Mateja Plavčeka kojeg se odnedavno može pronaći na prodajnim mjestima Croatija Recordsa. Uz skladbu po kojoj i nosi naziv, na prvom pročitaj..

Udruge
Pakrački List
751

UDRUGA PČELARA OBILJEŽILA 50 GODINA RADA Za obljetnicu si poklonili knjigu

  Od sinoć pisana povijest Pakraca bogatija je za još jedno ukoričeno izdanje – monografiju „50 godina pčelarstva u Pakracu i Lipiku“ koju je napisao Duško Kliček, a čiji izdavač je Udruga pčelar pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
711

OBILJEŽENA OBLJETNICA 76. BATALJUNA Nedovoljno vrednovan naš doprinos i bojišnica

  „Svim nekadašnjim pripadnicima,  oko  2500 hrvatskih branitelja 76. samostalnog bataljuna uredno je evidentirano vrijeme koje su proveli u njegovom sastavu, temeljom toga ostvarena su sva zakon pročitaj..

Sport
Pakrački List
686

APEL POLICIJE Zimsko računanje vremena – upalite svijetla na vozilima

Iz Policijske uprave požeško –slavonske podsjećaju vozače da, prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, u razdoblju zimskog računanja vremena na motornom vozilu za vrijeme vožnje danju moraju imat... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
674

NOVINARSKA EKIPA I DANAS U PAKRACU Snimaju tri priloga za HTV

  Produkcijska kuća „Digimark“ danas u Pakracu snima tri televizijska priloga  koje će u narednih mjesec dana biti emitirane na četvrtom programu HTV u emisiji „Vodič kroz EU fondove“. Teme su pa pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
658

OŠ BRAĆE RADIĆ Potpisan ugovor za energetsku obnovu vrijedan više od 5 milijuna kuna

Sanja Delač, ravnateljica pakačke Osnovne škole braće Radić, zajedno s još sedam ravnatelja osnovnih škola s područja Požeško-slavonske županije, potpisala je u četvrtak 26. listopada ugovor vrijedan ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
663

POSJET OSMAŠA PAKRACU Domaćinu pohvale za organizaciju programa

Posljednja grupa od 350 učenika iz istočne Slavonije danas je posjetila Pakrac u sklopu pilot projekta „Posjet učenika osmih razreda Pakracu“ koji provodi Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar, ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
689

SVJETSKI DAN AUDIO-VIZUALNE BAŠTINE "Sloga" prikuplja lokalne vizualne zapise

Danas je Svjetski dan audio-vizualne baštine (27. listopad) koji se u svijetu inicijativom UNESCO-a obilježava već 12 godina. Danas  je u Pakracu taj dan po prvi put  obilježilo  Kulturno prosvjetno d... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
701

SUSRETI: Mladi rukometaši posjetili udrugu slijepih

U sklopu projekta “Škola rukometa” pod pokroviteljstvom Državnog ureda za Sport kojim je između ostalog predviđena i nabavka sportskih pomagala za rad sa osobama s invaliditetom  mladi rukometaši Škol... pročitaj..

Prosvjeta
Pakrački List
1316

PODRUČNA ŠKOLA BADLJEVINA Predstavljena Zelena škola - učionica na otvorenom

Badljevina je u petak prijepodne bila centar male svečanosti kojom je u školskom dvorištu Područne škole svečano predstavljen projekt Zelena škola – učionica na otvorenom. Sredstvima Zaklade Slagalica... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
673

DOM U MARINOM SELU Održali protupožarnu vježbu

Vježbu evakuacije i spašavanja imali su jučer zaposlenici Doma za starije i nemoćne osobe u Marinom Selu pri čemu su sudjelovali i vatrogasci. Vježbom je simuliran požar u smještajnim prostorijama Dom... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
704

RADOVI NA PILANI Novi asfalt i nogostup

  U tijeku su radovi na modernizacije dijela  prometnica na Pilani. Mehanizacija i radnici Cesta d.d. iz Bjelovara  za asfaltiranje pripremaju dio Ulice radničkih sindikata u dužini od 410 m, što pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
749

SVJETSKI PSIHIJATRI U PAKRACU Posjetili mjesto humane evakuacije bolesnika

Petnaest psihijatara s raznih strana svijeta, sudionika Međunarodnog kongresa psihijatara organiziranog ovih dana u Zagrebu, posjetilo je jučer Pakrac. U višesatnom obilasku grada, nakon posjeta bivšo... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
735

ZAGREBAČKI KVARTET SAKSOFONA Koncertom oduševili Pakračane

Osnovna glazbena škola Pakrac bila je domaćin koncerta Zagrebačkog kvarteta saksofona, održanog u srijedu 25. kolovoza, na kojem su Zagrepčani svoj glazbeni opus predstavili u prepunoj koncertnoj dvor... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
690

BLAGDAN SVIH SVETIH U nedjelju na tržnici prodaja cvijeća i cvjetnih aranžmana

Povodom blagdana Svih svetih pakračka tržnica će u nedjelju 29. listopada organizirati prigodnu prodaju cvijeća i cvjetnih aranžmana. Sve što vam je potrebno za urediti posljednja počivališta vaših na... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
909

ADELA JAREŠ, NOSITELJICA OPG-A - Na pakračkoj tržnici već s trećom generacijom

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Jareš iz Sređana već godinama je jedini prodavač mlijeka i mliječnih proizvoda na pakračkoj Tržnici. Pored toga su i jedan od rijetkih OPG-ova ili obrta koji su ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1000

MOŽDA I OVE JESENI, AKO NE… Na proljeće tenis na novim pakračkim terenima!

Radovi na teniskim igralištima u pakračkoj sportskoj zoni, smještenoj odmah do Gradskog nogometnog stadiona, bliže se kraju. Grubi građevinski radovi već odaju završne konture novog, dugoočekivanog sp... pročitaj..

Prosvjeta
Pakrački List
1104

GRADSKO NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS Mislav Balešić i Tara Čelec najbolji čitači

Mislav Balešić i Tara Čelec pobjednici su gradskog natjecanja u čitanju naglas održanog u utorak 24. listopada u Gradskoj knjižnici Pakrac. Po unaprijed određenim propozicijama kojima se ocjenjivala k... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
695

Dovršeno kriminalističko istraživanje vezano za ubojstvo 68-godišnjakinje

Policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Bjelovaru dovršili su kriminalističko istraživanje vezano za ubojstvo 68-godišnjakinje u Pa... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
687

"DIMNJAČAR" U HRVATSKOM DOMU Kazališna komedija Ljubomira Kerekeša

Legendarne dimnjačarske priče i dogodovštine ispričane jednostavnim jezikom jednostavnog čovjeka vrlo lako uspostavljaju komunikaciju s publikom. Tako protagonist ove monodrame, dimnjačar Štef koji do... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
642

ZAGREB DOMAĆIN MEĐUNARODNOG KONGRESA PSIHIJATARA Psihijatri iz cijelog svijeta posjetit će Pakrac

Na 5. Međunarodnom kongresu psihijatara koji se od 23. do  25. listopada održava u Zagrebu sudjeluje 120 predstavnika iz 15 zemalja, sa 5 kontinenata, a oni će u srijedu 25. listopada, u sklopu kongre... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
667

OBNOVA SPAHIJSKOG PODRUMA Pročelje prestaje biti opasno

Pakračka građevinska tvrtka Arhiz te Stolarija Rončević nastavili su obnovu zgrade Spahijskog podruma u Strossmayerovoj ulici. Dozvoli li vrijeme do kraja godine će biti uklonjeni  opasni dijelovi s p... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 99
banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić