Virtualni arhiv Pakračkog lista

Siječanj 2020

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 62 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački List
749

AKCIJA DARUJ ČEP Pakračani obilježavaju Svjetski dan borbe protiv raka

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) iz Čakovca koja djeluje od 1998. godine pokrenula je projekt pod nazivom “Plastičnim čepovima do skupih lijekova” i vodi brigu o oboljelima od l... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
833

DANAS U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi  572. broj Pakračkog lista. U novom broju možete pročitati: PRIČA S NASLOVNE STRANE: ZBRINJAVANJE KUĆNOG OTPADA Pob... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
763

KPD "SLOGA" Kazališni program u veljači i ožujku

"Riječi nam se pozlatile" naslov je dramskog programa kojim je Kulturno prosvjetno društvo „Sloga“ Pakrac ostvarilo pravo na sufinanciranje lokalnih organizacija gostovanja kazališta putem javnog pozi pročitaj..

Kultura
Pakrački List
757

GRADSKI PJEVAČKI ZBOR LIPIK Poziv građanima Lipika i Pakraca na audiciju

Gradski pjevački zbor Lipik poziva građane Lipika i Pakraca (mlade i one koji to nisu više) na audiciju koja će se održati u Multikulturalnom centru u Lipiku, ponedjeljkom, 3.veljače i 10. veljače 202... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
720

NAPOKON POZNAT IZVOĐAČ RADOVA Aglomeraciju će raditi Slovenci

Napokon je poznat izvođač radova na pakračkoj aglomeraciji. Radove vrijedne 183,4 milijuna kuna uključujući PDV na projektu „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Lipik – Pakrac“ izvo... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
749

SKUPŠTINA NK HAJDUKA Dobro iskorišten klupski jubilej

Aktivnosti uz obilježavanje stote godišnjice osnutka kluba obilježile su rad Hajduka u prošloj godini, a ona je iskorištena za materijalno i propagandno jačanje kluba. Iza te obljetnice ostale su traj... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
774

31. SIJEČNJA U PAKRACU Ne propustite ovogodišnju Noć muzeja

Muzej grada Pakraca i Muzej vojne i ratne povijesti i ove godine povodom Noći muzeja 31. siječnja pripremili su bogat i zanimljiv program koji će započeti u 18 sati i trajati do 1 sat iza ponoći. Stog... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
1090

U ČAST VELIKOG DIRIGENTA I ROĐENOG PAKRAČANINA Otkrivena spomen-ploča maestru Milanu Horvatu

  Povodom stote obljetnice rođenja maestra Milana Horvata, jednog od najistaknutijih hrvatskih glazbenika, dirigenta, pijanista i pedagoga, jučer je na njegovoj rodnoj kući u Ulici braće Radića n pročitaj..

Sport
Pakrački List
753

NASTAVLJENA KUGLAČKA PRVENSTVA Banovac u vrhu zgusnute tablice

Slavonski banovac,  Papuk i Lipik 1976 zabilježili su pobjede, a Pakrac i Sloga poraze u prvom kolu drugog dijela kuglačkih prvenstava što je odigrano ovog vikenda. U neobičnoj utakmici do pobjede je ... pročitaj..

Sport
Pakrački List
753

3. NACIONALNA ODBOJKAŠKA LIGA (Ž) Dva očekivana poraza od vodećih

U utakmici 11. kola 3. Nacionalne odbojkaške lige Istok odigrane proteklog vikenda u Pakracu odbojkašice Volley LiPe poražene su od Daruvara s čistih 3:0 (15:25, 20:25, 17:25). Poraz od ponajbolje eki... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
723

OBAVIJEST IZ VODA LIPIK Dio Pakraca danas bez vode

Obavještavamo cijenjene potrošače kako će u ulicama 103. brigade, 105. brigade, Planinske i dijela Pepe Polaka u gradu Pakracu  danas 27. siječnja  od 8 do  15 sati doći do prekida u isporuci pitke vo... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
1195

SKUPŠTINA UHBOL PTSP PAKRAC-LIPIK Nova predsjednica dr. Marica Topić

Ivica Mateš nakon 18 godina više nije predsjednik Udruge hrvatskih branitelja oboljelih i liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Pakrac-Lipik. On je na skupštini ove Udruge, što je danas odr... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
727

U VELJAČI U PAKRACU Početni tečaj bridža

Prošlog mjeseca registrirani Bridž klub Pakrac u veljači pokreče tečaj bridža za početnike koji će za polaznike biti besplatan, a polaznici koji ga uspješno završe biti će osposobljeni za njegovo rekr... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
760

U GRADSKOJ VIJEĆNICI PAKRAC Održana Svetosavska akademija

Tri dana uoči Svetog Save, 24. siječnja održana je Svetosavska akademija u Pakracu. U pakračkoj gradskoj vijećnici akademiju je otvorio protojerej-stavrofor Đorđe Teodorović, a Svetosavsku besedu je pročitaj..

Udruge
Pakrački List
704

SKUPŠTINA SK "KUNA" Još jedna uspješna natjecateljska sezona

U prošloj godini tijekom natejcateljske sezone streličari su nastupali na 26 natjecanja u Hrvatskoj i inozemstvu te  osvojili 40 zlatnih medalja, sedam srebrnih i 23 brončane medalje. Na prvenstvima H... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
684

GD CRVENOG KRIŽA PAKRAC Nova donacija iz Tirola

Transportni automobil Volkswagen caddy prošlog tjedna je stigao u Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac iz austrijske pokrajine Tirol što je nastavak donatorske prakse prema ovom kraju našeg dugogodišn... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
1016

ŠTRIKANJE U MUZEJU Pakračka štrikoterapija

Namicanje, prava očica, kriva očica, bodovi, mustre, igle sve to su sinonimi za štrikanje, pomalo zaboravljenog ručnog rada koji su sinoć pred dvadesetak okupljenih ljubiteljica ove tradicijske vješti... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
705

(PROMO) KLUB MLADIH AURORA Radionice pisanja eseja

Klub mladih Aurora i ove godine organizira radionice pisanja eseja iz Hrvatskog i Engleskog jezika, na kojima ćete naučiti kako treba izgledati esej, kako ga pravilno oblikovati,  koje vrste eseja pos... pročitaj..

Prosvjeta
Pakrački List
1205

UNAPRIJEĐENJA PAKRAČKIH PROSVJETARA Manuela Paragi i Tanja Španjić u zvanju mentora

Manuela Paragi, učiteljica matematike u Osnovnoj školi braće Radića Pakrac i Tanja Španjić, profesorica hrvatskog jezika u Srednjoj školi Pakrac, krajem ovog mjeseca će napredovati u stručnim zvanjima... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
773

UDRUGA SLIJEPIH PAKRAC-LIPIK Osigurana sredstva za zapošljavanje, edukacije i nabavu opreme

Udruzi slijepih Pakrac-Lipik osigurana je trogodišnja institucionalna podrška Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u iznosu 80.390 kuna te je u povodu toga 20. siječnja predsjednik Udruge Sta... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
751

MB72 GIN Upoznajte male tajne gina

Večer uz MB72 GIN naziv je prvog ovogodišnjeg druženja koje će se ovog petka 24. siječnja s početkom u 18 sati održati u nedavno otvorenom Slavonica Food & drink shopu u Pakracu. U ugodnom razgovo... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
955

VETERINARSKA STANICA PAKRAC Novo radno vrijeme i proširenje usluga

Veterinarska stanica od polovine siječnja produžila je dežurno radno vrijeme svojih ambulanti u Pakracu i Gaju. Osnovna novina je da će veterinar, a u Pakracu  i tehničar, od sada dežurati i svakog ra... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
655

U SPOMEN NA MAESTRA MILANA HORVATA, ROĐENOG PAKRAČANA Otkrivanje spomen - ploče u čast velikog dirigenta i glazbenika  

Maestro Milan Horvat bio je jedan od najistaknutijih hrvatskih glazbenika, 60 godina radio je kao dirigent Zagrebačke filharmonije, a osim glazbene karijere u Hrvatskoj, ostvario je i zapaženu karijer... pročitaj..

Sport
Pakrački List
711

MK PAKRAC-LIPIK Zadovoljni rezultatima u prošloj sezoni

Vrlo dobre rezultate ostvarili su članovi MK Pakrac-Lipik u protekloj motocross i supercross sezoni. O tome smo porazgovarali s Markom Stragom, tajnikom moto kluba. U juniorskoj klasi MX50J Stefan Len... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
784

NEZAPOSLENOST I ZAPOŠLJAVANJE Lani rekordno niska nezaposlenost

U evidenciji pakračkog Zavoda za zapošljavanje posljednjeg dana prošle godine je bilo 458 osoba što je za 14 više nego mjesec dana ranije, ali i 30 manje (6 posto) nego na kraju 2018. godine. Tijekom ... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
920

MUZEJ GRADA PAKRACA Radionica štrikanja za sve uzraste

Muzej grada Pakraca u suradnji s udrugom Hrvatski pleter iz Pakraca organizira prvu u nizu radionicu štrikanja koja će biti održana u muzeju u četvrtak 23. siječnja s početkom u 18 sati. Štrikanje je ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
728

ZBOG RADOVA Ulaz u policiju sa stražnje strane

Zbog radova na prilazu zgradi Policijske postaje Pakrac, tijekom ovog tjedna ulaz u nju će biti moguć sa stražnje strane. Naime, zbog unaprijed planiranih radova sanacije ulaza u policijsku postaju i ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
844

SKUPŠTINA DVD DONJA OBRIJEŽ Obriježani nezadovoljni odnosom lokalnih vlasti

Neuobičajeno vatrogastvo nije bila glavna tema skupštine DVD Donja Obrijež održane 18. siječnja u njihovom domu već odnos lokalne vlasti prema njihovom društvu i selu uopće. Najkraće, Obriježani nisu ... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
882

IZBORNA SKUPŠTINA DRUŠTVA MAĐARA PAKRAC Josip Fa ponovo predsjednik

Dosadašnji predsjednik Josip Fa ponovno je jednoglasno izabran na iduće četiri godine za predsjednika Društva Mađara Pakrac na izbornoj skupštini što je 18. siječnja održana u vijećnici kurije Jankovi... pročitaj..

Prosvjeta
Pakrački List
896

OŠ BRAĆE RADIĆA PAKRAC Vrijedna donacija školskoj fotogrupi

Novoosnovana fotogrupa Osnovne škole braće Radić koju vodi Nikolina Zanetti, nastavnica likovnog odgoja, dobila je vrijednu donaciju Daniela Moćana i Vjerana Hrpke iz  tvrtke Prizma d.o.o. iz Zagreba ... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 62