banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Ivica Mateš nakon 18 godina više nije predsjednik Udruge hrvatskih branitelja oboljelih i liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Pakrac-Lipik. On je na skupštini ove Udruge, što je danas održana u Domu hrvatskih branitelja,  podnio ostavku, a za predsjednicu je izabrana dr. Marica Topić, odlučilo je jednoglasno članstvo. Pored nje za dopredsjednika je izabran Dubravko Kovačec, za tajnika Nenad Tadić, a novoizabrani su Izvršni i Nadzorni odbor, te Sud časti jer su svi raniji zatražili razrješnice.

Mateš nije puno pojašnjavao ostavku osim zasićenošću do koje je kod njega došlo nakon 18 godina predsjednikovanja i rada te je osim čestitke izabranoj predsjednici zahvalio svima na suradnji, a naročito donatorima istaknuvši obitelj Hajduković iz Šibensko-kninske županije. Novoizabrana predsjednica dr. Topić, osim zahvale Matešu, naglasila je da Udruga djeluje 20 godina kao obitelj i nastojat će i dalje pomagati svakom članu i održati dosadašnji kvalitetan put pri čemu očekuje aktivnu suradnju svih članova.

Kako ove godine Udruga obilježava 20-godišnjicu rada za što spremaju svečanu sjednicu u lipnju, ovom prigodom su nagrađena četiri člana koji su sudjelovali u njenom osnivanju i radu svih ovih godina: Ivica Mateš, dr. Marica Topić, Antun Skalak i Petar Božić koji se zahvalio u ime svih nagrađenih naglasivši kao značajan podatak da nisu tijekom cijelog tog vremena među članstvom imali niti jedan slučaj suicida, ali i da ova nagrada i skupština ne znači njihov rastanak od Udruge.

U izvještajnom dijelu skupštine  govoreći o radu u 2019. godini dr. Topić  je pobrojala lanjske aktivnosti poput programa „Duhovne obnove“ koji su  proveli u istočnoj Slavoniji, projekt “Da se ne zaboravi“ proveden na području Šibensko-kninske županije te su sudjelovali u svim lokalnim manifestacijama obilježavanja značajnih datuma iz Domovinskog rata, suradnju s drugim udrugama i psiho-socijalne pomoći. Za to su potrošili oko 30.000 kuna dobivenih od gradova Pakraca (7.000), Lipika (5.000) i Županije (8.000), te oko 5.000 kuna prihoda od članstva pri čemu u financijsko izvješće, kako je istaknuo Mateš, nisu ušle nefinancijske pomoći donatora. U sličnom programskom i financijskom obimu je planiran rad i za 2021. godinu.

U ime gostiju, Miroslava Bagarića ispred Županije, odnosno Grada Pakraca, skupštinu je pozdravio dogradonačelnik Marijan Širac  koji je naglasio da visoka razina organiziranosti ove skupštine je odraz i pokazatelj jednako tako kvalitetnog rada na čemu je zahvalio Matešu i čestitao novoizabranom čelništvu izražavajući nadu nastavka tog rada i dobre suradnje s Gradom.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić