plan sportskog centra naslovna

Krajem travnja u gradskoj vijećnici kurije Janković održana je javna rasprava o prijedlogu Urbanističkog plana uređenja građevinskog područja - zone športsko-rekreacijske namjene „Pakrac“.

DSC09878 Medium

Nakon što je izrađivač Prijedloga Plana PLANOPOLIS d.o.o. iz Rijeke dostavio nacrte, javnoj raspravi prisustvovali su Sanja Turk iz Planopolisa d.o.o. koja je održala prezentaciju, Boris Kostanarević iz HEP ODS-a d.o.o. DP ELEKTRA KRIŽ, Dino Briški, viši stručni suradnik za graditeljstvo u pakračkoj gradskoj upravi, Marija Čar, voditeljica Odsjeka za graditeljstvo te Marijan Malogorski, pročelnik Upravnog odjela za graditeljstvo i komunalne djelatnosti. Na samu prezentaciju Prijedloga Plana nitko nije imao primjedbi, a javna rasprava i javni uvid istog započeli su 15. travnja i trajat će do 15. svibnja te se može obaviti u prostorijama nositelja izrade Jedinstvenog upravnog odjela, Odsjeka za graditeljstvo i komunalne djelatnosti Grada Pakraca, u Pakracu, Trg bana Josipa Jelačića 18, svakim radnim danom od 8 do 15 sati, napominju iz Grada Pakraca.

Sve dodatne informacije možete dobiti na broju telefona: 034/313191 ili putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

DSC09877 Medium

kadetkinje Li Pa naslovna

Proteklog vikenda su kadetkinje Volley Li-Pe sudjelovale na Prvenstvu Bjelovarsko-bilogorske županije održanom u Čazmi. U dvije utakmice zabilježile su pobjedu nad Čazmom i poraz od Bjelovara te se tako propustile kvalificirati na regionalno kadetsko natjecanje.

Volley Li-Pa: Nika Škondro, Rea Šafar, Anamaria Brendeis, Maria Ružička, Dalija Vončina, Tea Majcenović, Mia Kir, Dunja Svjetličić, Eva Krivdić, Lorena Kliček, Eva Čihak. Trenerica: Zvjezdana Kliček.

IMG 61a02df9052e0e056b1bb418c4997646 V

IMG 64dc39bf12e5fecaf04dac2de641448d V

Foto: OK Volley Li-Pa

NK Dinamo Badljevina

4. MŽNL

SLAVONAC (NK) – HAJDUK PAKRAC 2:3

Proteklog vikenda Hajduk je dobio bitku za drugo mjesto na tablici, na gostovanju u Novoj Kapeli pobijedili su 2:3 drugoplasiranog Slavonca te su ponovno prvi pratioci lideru lige Vinogorcu. Trener Dubravko Ljevaković pronašao je dobitnu formulu iako je utakmicu propustio najbolji igrač lige Filip Matijašević, a zasjao je Matija Benković koji je do 19. minute dva puta matirao domaćeg vratara. Sjajno poluvrijeme Hajduka zaključio je Sven Andričić postigavši pogodak za, kasnije se ispostavilo nedostižnih 0:3. U nastavku je Slavonac smanjio prednost Zelenih u 50. minuti na 1:3 te u sudačkoj nadoknadi na 2:3. Vodeći Vinogorac bježi Hajduku 6 bodova, a do kraja prvenstva je preostalo odigrati četiri kola. Za vikend će Hajduk ugostiti devetoplasirani Zadrugar.

2. ŽNL

BSK BIŠKUPCI – CROATIA DONJA OBRIJEŽ 2:3

Croatia Donja Obrijež uspješno je položila gostovanje u Biškupcima te iskoristila kiks lidera Graničara, kao drugoplasirana ekipa lige Obrijež trenutno zaostaje samo 3 boda za prvoplasiranom ekipom iz Bučja. U pobjedi 2:3 za Obriježane su pogotke postigli Matteo Špelić te dvostruki strijelac Ivan Lenće. Iduće kolo imat će priliku dostići Graničara u direktnom dvoboju na domaćem terenu.

DINAMO BADLJEVINA – SLAVONIJA PREKOPAKRA 7:3

Lokalni derbi pripao je Badljevčanima koji su u pravoj golijadi slavili 7:3. Kako i sam rezultat sugerira, igralo se otvorenog garda bez previše fokusiranosti na obranu vlastite mreže, idealan scenarij za publiku, a apsolutni junak utakmice bio je Ivica Šugić koji je postigao 4 pogotka. Za Badljevinu su se u strijelce upisali još Leonardo Mlinarić, Matija Zdešić i Toni Jukić, dok su za Prekopakrane mrežu pogađali Domagoj Ajman, Josip Galko i Darijo Kotorac. Petoplasirani Dinamo će iduće kolo na gostovanje u Staru Lipu, dok će osmoplasirana Slavonija put Golobrdaca.

Foto: NK Dinamo Badljevina

ribicki kup bljesak 2024

Športsko ribolovno društvo Pakrac organiziralo je 28. po redu Ribolovni kup Bljesak koji je 1. svibnja održan na jezeru Raminac. U konkurenciji od 14 ekipa u lovu ribe udicom na plovak, pobijedio je Linjak Palovec, drugo mjesto osvojio je Pakrac, dok je treću poziciju zauzeo Slavonac Lipik.

U pojedinačnom bodovanju po sektorima, najuspješniji u sektoru A bio je Mario Pejaković iz Bjelke GME Garbolino Sunje sa 6940 grama, a drugi najbolji rezultat postigao je Dean Čatak (6700), član Pakraca. U sektoru B pobijedio je Sandi Matijašević s 5355 grama koji je nastupao za ekipu Linjak Paloveca, dok je u sektoru C s najvećom gramažom od 3220 grama slavio Ivan Sabo iz Slavonca Lipik ispred člana Pakraca Damira Leša (2680).

DSC00034

Ekipno je slavio Linjak Palovec ispred drugoplasiranog Pakraca, dok je Slavonac Lipik zauzeo treće mjesto.

Nakon vaganja ulova koje je održano na lipičkom jezeru Raminac, svečanost proglašenja pobjednika i dodjela nagrada upriličena je na pakračkom jezeru Pakurnovac. Tri prvoplasirane momčadi i najbolji pojedinci nagrađeni su peharima i medaljama koje je uručio predsjednik ŠRD Pakrac Dean Čatak.

FOTOGALERIJA

 kuglacki kup bljesak 2024 Medium

Kuglački klub Slavonski Banovac organizirao je pod pokroviteljstvom Grada Pakraca i Sportske zajednice 16. Kuglački kup Bljesak koji je odigran u pakračkoj kuglani te je od 2. travnja do 1. svibnja okupio natjecatelje iz cijele Hrvatske, a nakon kvalifikacija je najbolji između 16 finalista bio Darko Zovko iz požeških Novih nada sa 649 srušenih čunjeva.

DSC00206

U konkurenciji 147 natjecatelja, Alen Kujundžić, član Zaprešića i jedan od najboljih svjetskih kuglača osvojio je drugo mjesto sa 633, a njegovi kolege iz kluba i reprezentacije Hrvatske Luka Bolanča (619) i Branko Manev (611) zauzeli su treće i četvrto mjesto. Naši najbolje plasirani kuglači bili su Zvonko Gnezda - Pakrac-Papuk (6. mjesto - 598), Darko Jozipović - Kvisko, Slavonski Banovac (7. mjesto - 589), Domagoj Tušim - Pakrac-Papuk (8. mjesto - 588), mladi reprezentativac Hrvatske i član Pakrac-Papuka Niko Kalvi (9. mjesto - 586), Hrvoje Čelec - Pakrac-Papuk (12. mjesto - 560) i Ivan Zandona, predstavnik Lipika 1974 (15. mjesto - 546).

DSC00195

U ženskoj konkurenciji u kojoj su se natjecale 48 kuglačica, pobijedila je Maja Biželj - Obrtnik Nova Gradiška sa 566 čunjeva. Drugo mjesto pripalo je kolegici joj iz kluba Ivoni Đapić koja je srušila 3 čunja manje, a treće i četvrto mjesto osvojile su članice Hrvatske reprezentacije te kluba Mlaka Valentina Smuđ (561) i mlada reprezentativka Nera Bakić (557). U završnici među osam najboljih kuglačica turnira nastupila je i Franka De Zan iz Pakrac-Papuka.

DSC00179

U kuglani punoj posjetitelja izvan koje se tražilo parkirno mjesto više, predsjednik organizatora turnira Kuglačkog kluba Slavonski Banovac, Ivan Beluškov se zahvalio Gradu, Sportskoj zajednici te svim sponzorima i ljudima koji su pomogli u organizaciji Kupa Bljesak 2024. “Mislim da smo ove godine dosegli jako veliku razinu te možemo reći da je ovo po jačini drugi turnir u Hrvatskoj i nadam se da ćete nas podržati i u nadolazećim godinama jer sve ovo radimo zbog vas”, izjavio je Beluškov.

DSC00182

Anamarija Blažević, pakračka gradonačelnica i saborska zasutpnica, čestitala je Slavonskom Banovcu na organizaciji tridesetodnevnog kupa. “Sveukupno 401 nastup, 147 kuglača i 48 kuglačica, a sve to iz 28 gradova Republike Hrvatske, vaše brojke same govore o kvaliteti i razini organizacije turnira. I sama sam nastupila na turniru kako bih dala potporu ne samo organizatorima nego i kuglanju kao sportu koji ima jako dugu tradiciju u našem gradu te trenutno broji šest klubova među kojima i ženski. Drago mi je da je ovoliko ljubitelja kuglanja došlo podržati ovaj kup te sam sigurna kako će Slavonski Banovac i nadolazećih godina u ovo vrijeme organizirati turnir u čast našim braniteljima Grada Pakraca od kojih neke vidim i ovdje te im ovom prilikom želim čestitati njihov dan”, rekla je gradonačelnica Blažević.

DSC00161

FOTOGALERIJA

kup bljesak naslovna

Kuglački klub Slavonski Banovac organizirao je pod pokroviteljstvom Grada Pakraca i Sportske zajednice 16. Kuglački kup Bljesak koji je odigravan u pakračkoj kuglani od 2. travnja, a s jučerašnjim danom završen je kvalifikacijski dio nakon kojeg sutra 1. svibnja slijedi veliko finale.

Natjecatelji iz svih dijelova Hrvatske bacali su klasičnih 120 hitaca uz neograničen broj pokušaja, najuspješniji u muškoj konkurenici osvojit će 800, drugo mjesto donosi 450, a treće 250, dok će eventualnom vlasniku rekorda kuglane postignuće u novčanik pridonijeti 100 eura. Kod žena će najuspješnije osvojiti 45, 25 i 15 posto od ukupnog iznosa kotizacije.

U konkureniciji 147 natjecatelja našlo se i tri rekreativca od kojih je lokalcima najpoznatiji nogometaš i lipički komunalni redar Josip Galko, a među 16 najboljih plasirali su se:

Screenshot 20240430 110454 edit 20240430110528

Foto: KK Slavonski Banovac

U konkurenciji 48 natjecateljica sudjelovala je i pakračka gradonačelnica te saborska zastupnica Anamarija Blažević, a među 8 najboljih plasirale su se:

Screenshot 20240430 111105 edit 20240430111130

Foto: KK Slavonski Banovac

DSC00023 Medium

Foto: KK Slavonski Banovac

DSC00022-Medium
DSC00021-Medium
DSC00019-Medium
DSC00018-Medium
DSC00015-Medium
DSC00017-Medium