obesity problems plus size female hate her body beauty standards bands centimeter measuring tape insecure needs healthy weight loss diet anonymous medium studio shot photo white background Medium

Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije poziva punoljetne građane na sudjelovanje u njihovom Programu promjene životnog stila “FITIĆI”. Cilj Programa je pomoći zainteresiranim pojedincima postaviti realni cilj gubitka tjelesne mase do 20. prosinca ove godine, uz pridržavanje odabranih promjena životnog stila u najvećoj mogućoj mjeri.

„Program se organizira drugi put u sklopu našeg Savjetovališta za promjenu životnog stila i provodi se u Požegi. Zamišljen je kroz pojedinačni pristup i grupnu podršku u trajanju od tri mjeseca, a namijenjen je kandidatima koji zadovoljavaju kriterije uključivanja (Indeks tjelesne mase viši od 30 kg/m2; ITM kalkulator: https://zivjetizdravo.eu/2020/02/14/itm-kalkulator/) i za njih je besplatan,“ poručila je Jasmina Kovačević, voditeljica požeško-slavonske Službe za javno zdravstvo.

Zainteresirani se mogu prijaviti putem poveznice: https://forms.gle/VxQbTSGvnTwQwiv56

Prenosimo program u cijelosti:

Program promjene životnog stila „FITIĆI“

Savjetovalište za promjenu životnog stila Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije

Koliko traje program?                   Početak 20.9.2023. - kraj 20.12.2023.

Tko može sudjelovati?                 Punoljetne osobe koje imaju Indeks tjelesne mase (ITM) viši od 30 kg/m2, želju za unapređenjem zdravlja, prehrambenih navika i navika kretanja. Po ovom pozivu u programu može sudjelovati najviše 20 osoba.

Provjerite ITM: https://zivjetizdravo.eu/2020/02/14/itm-kalkulator/

Što je cilj programa?                      Postaviti realan cilj gubitka tjelesne mase i nastojati ga postići do 20.12.2023., uz pridržavanje odabranih promjena životnog stila u najvećoj mogućoj mjeri.

Kako se prijaviti?                             Svatko tko želi sudjelovati popunjava prijavnicu na poveznici i dobiva termin za dolazak u Centar zdravlja u Zavodu za javno zdravstvo (Županijska 9, Požega). Sudjelovanje je besplatno. 

Što nakon prijave?                         Nakon što se popuni i pošalje prijavnica, osobu ćemo nazvati i dogovoriti termin dolaska. Termini dostupni uz prethodnu narudžbu su od 18.-20.9. (ponedjeljak -srijeda) od 8 do 14 sati.

Kako izgleda prvi posjet?             Prijavljena osoba se važe na vagi InBody 270 (pametna vaga) te se određuje ITM i procjenjuje je li osoba kandidat za program.

Sve osobe koje ispunjavaju kriterije popunjavaju osobni karton, mjeri se krvni tlak, određuju vrijednosti šećera u krvi iz prsta, dogovaraju se ciljevi i željene promjene životnog stila te dobivaju daljnje upute i drugi termin dolaska u Centar zdravlja.

Što se prati u programu?             Uz druge parametre prati se (1) gubitak masnog tkiva (%), (2) gubitak tjelesne mase (%), uz mogućnost anonimne usporedbe napretka sudionika.

Koje su obaveze sudionika?       Pratiti napredak dolaskom u Centar zdravlja jednom u tri do četiri tjedna u terminima radnim danom od 7.45-9.30 sati. Svakodnevno unositi podatke o pridržavanju odabranih promjena životnog stila vezano uz prehranu i tjelesnu aktivnost. Svi sudionici odabiru i prate promjenu dvije izabrane prehrambene navike, praćenje konzumacije povrća i voća, unos vode i tjelesnu aktivnost.

Što je nagrada?                                Bolje zdravlje i bolji životni stil.

Poveznica na prijavnicu:              https://forms.gle/VxQbTSGvnTwQwiv56

Dodatne informacije na telefon 034/311 563 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Fotografija: ilustracija Freepik