vatrogasci naslovna

Preko 100 mladih vatrogasaca sudjelovalo je u nedjeljnom natjecanju na nogometnom igralištu u Donjoj Obriježi. Vatrogasna zajednica područja Pakrac – Lipik okupila je 13 ekipa koje su pokazale svoje sposobnosti u povlačenju tlačne pruge, prolasku kroz tunel, gađanju mete s brentačama, vezanju užadi i prepoznavanju opreme.

U četiri kategorije natjecale su se ekipe Antunovca, Dobrovca, Donje Obriježi, Gaja, Marinog Sela, Pakraca, Poljane, Prekopakre i Velikog Banovca.

U konkurenciji podmladak (6-12 godina) muški, pobjedu je odnijela Poljana ispred Antunovca i Pakraca, a u ženskoj konkurenciji Dobrovac.
U istoj konkurenciji podmlatka (6-12 godina) muški, ali u ekipi sa 6 članova, slavio je Gaj.
U konkurenciji mladež (12-16 godina) muški, prvo mjesto zauzeli su domaćini iz Donje Obriježi ispred Pakraca i Prekopakre.

vatrogasci u tekst

U obraćanju prisutnima, Anamarija Blažević, pakračka gradonačelnica, Ilija Turković st., predsjednik VZ Pakrac – Lipik te Darijo Škariot, predsjednik DVD-a Donja Obrijež, ujedno i domaćin današnjeg natjecanja, složili su se kako ne moraju strepiti nad budućnosti vatrogastva u Pakracu i Lipiku pored tako velikog broja omladine.

vatrogasci 1

vatrogasci 2