Vijeće Talijani

Od vijećnika izabranih na izborima 7. svibnja, izborom predsjednika i potpredsjednika, u gradskoj vijećnici danas su konstituirana vijeća talijanske, češke i srpske nacionalne manjine Grada Pakraca.

Na mandat od četiri godine 15 vijećnika talijanske manjine je, bez protukandidata, izabralo Brunu Brunettu  za predsjednika vijeća, a Ivana Ciciliota za njegovog zamjenika. Istim postupkom Česi su između 13 vijećnika za predsjednika ponovno izabrali Alojza Herouta, dok će njegov zamjenik biti Antun Novak. Kod srpske manjine, vijeće od 15 članova će naredne četiri godine voditi Ana Romanić i zamjenik Milan Kozlović, također izabrani bez protukandidata.

Vijeće Grad

Pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević čestitala je izabranima poželjevši im puno uspjeha, zajedništvo i suradnju. Poručila je da manjine trebaju ojačati svoj položaj na području Grada Pakraca, ali isto tako i motivirati svoje članove da budu što aktivniji kako u radu tako i prilikom izlaska na sljedeće izbore, koji su njihovo i ustavno i zakonsko pravo, s obzirom da je ovaj put izašao jako mali postotak glasača.

Vijeće Česi

Predsjednici su zahvalili na ukazanom povjerenju uz želju za nastavkom dobre suradnje i međusobnim poštivanjem.

Vijeće Srbi Medium