banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

ogledalce ivona 1

Pakrac je od 28. travnja bogatiji za još jedan frizerski salon koji je otvorila Ivona Osmak u samom centru grada, u ulici Gojka Šuška, neposrednoj blizini Privredne banke. 31-godišnja Ivona, frizersku školu završila je u Ivanić Gradu, a nakon godinu i pol dana frizerskog rada u “Nataliji” te sedam i pol u “Biserki”, odlučila je otvoriti vlastiti salon. “Odluka nije došla odjednom, unazad par godina razmišljala sam otvoriti vlastiti salon, no postojala je i doza straha hoće li biti dovoljno posla, što ako ne bude… Sve sam to strpljivo “vagala” dok me na konačnu odluku nije pogurao suprug koji je vjerovao u mene, a sam je odradio i većinu posla u interijeru salona te nam tako umanjio iznos ulaganja. Dodatni poticaj za otvorenje bio je i krug klijenata koji sam stvorila još od prakse i koji su me uvjerili da mi posla neće manjkati. U konačnici sam sretna nakon donesene odluke i veliko je olakšanje ostaviti taj period “vaganja” iza sebe”, objasnila je Ivona.

Nakon prikupljanja dokumentacije potrebne za otvorenje vlastitog obrta, što je obavila bez većih zastoja i poteškoća, na redu je bilo izabrati ime salona. Pojašnjava da ga nije htjela nazvati po vlastitom imenu jer joj je to bilo prejednostavno i preučestalo, već je ciljala na nešto neuobičajeno, ali povezano s frizerstvom. Izbor je pao na “Ogledalce” budući da su i klijenti i frizerka ispred ogledala, a ostavlja i dojam originalnosti.

ogledalce salon

Nužne stalne edukacije

Ono što ju razlikuje od većine frizera je što nema točno određeno radno vrijeme, nego se za njene frizerske usluge isključivo naručuje telefonski, ali ako netko naiđe nenajavljeno u salon, uslužit će ga i u takvom slučaju, ukoliko bude imala dovoljno vremena. Nedjelja je neradna, uz eventualne iznimke prilikom proslavi pričesti i krizmi. “Složenost frizura i trendovi se mijenjaju iz godine u godinu pa sam nedavno posjetila dvije edukacije kako bih vidjela nešto novo što bih uvrstila u svom salonu i nadogradila svoje znanje. U našem poslu uvijek se uči”, pojasnila je.

Zasad nije uvela plaćanje karticom, no i to je u planu u skorijoj budućnosti. Cijena muškog šišanja iznosi sedam, s mašinicom pet eura, dok žensko šišanje kratke i poluduge kose iznosi osam, a duge kose devet eura. Od dugoročnijih planova izdvojila je kako Pakrac ne namjerava napustiti, a u salonu planira raditi samostalno, no ukoliko zbog povećanog posla bude bilo potrebe zaposliti još jednu osobu, učinit će to drage volje. 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić