vatrog. naslovna

U povodu obilježavanja Dana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, Dobrovoljno vatrogasno društvo Filipovac, kao ovogodišnji domaćin, ugostilo je danas prijepodne stotinjak vatrogasaca iz 14 vatrogasnih društava Vatrogasne zajednice Pakrac-Lipik na združenoj vatrogasnoj vježbi, koja se ove godine obilježava jubilarni, 25. put.

Vatrogasci su izveli dvije vježbe u sklopu kojih su pokazali spremnost, okretnost, efikasnost i opremljenost. Kako smo doznali od dozapovjednika VZPPL Ilije Turkovića ml., prva vježba odnosila se na gašenje požara unutrašnjeg prostora, gašenje krovišta pomoću autoljestvi te spašavanje unesrećenih osoba pomoću nosila kao i pretragu prostora koristeći termo kameru. Drugom vježbom, koja se održala iza Društvenog doma, gasio se požar otvorenog prostora.

vatrog. kasana

Postrojene sudionike vježbe pozdravili su potpredsjednik VZPPL Darko Musulin i dosadašnji tajnik Zlatko Zerdin pohvalivši sposobnost, uvježbanost i opremljenost vatrogasnih postrojbi. Lipički gradonačelnik Vinko Kasana pozdravio je okupljene vatrogasce u svoje ime i u ime pakračke gradonačelnice Anamarije Blažević rekavši da im daje čistu peticu za ono što su danas izveli. „Impozantno je vidjeti ovu snagu i silu u tehnici, ali i vidjeti sve vas mlade vatrogasce u koje se mi, građani Lipika i Pakraca, možemo pouzdati“, rekao je Kasana i dodao da je lijepo vidjeti ovakve vježbe i u svrhu popularizacije vatrogastva.

vatrog. postrojavanje

Potpredsjednik Musulin, nakon postrojavanja dodijelio je zahvalnice svim dobrovoljnim vatrogasnim društvima koja su sudjelovala u združenoj vježbi.

IMG3214
IMG3223
IMG3210
IMG3206
IMG3194
IMG3197
IMG3193
IMG3185
IMG3188