djeca bljesak

Osnovnoškolci učitelja Marine Stipić i Tomislava Novinca u srijedu su u čast poginulim braniteljima Domovinskog rata upalili lampione ispred spomenika braniteljima na trgu. Učitelji su učenicima uz par pitanja i edukacijskih informacija naglasili važnost akcije Bljesak i obrane Pakraca u kojem je rat započeo te koji je vrlo lako mogao postati teritorijem agresora da nije bilo hrabrih hrvatskih branitelja koji su uspjeli obraniti svoj grad.

Igrom slučaja, na pravom mjestu u pravo vrijeme našao se jedan od istaknutijih branitelja pakračkog područja, Marko Martinelli koji je svojim anegdotama i primjerima djeci približio događanja iz tih nemilih vremena kako bi još bolje shvatili situaciju u kojoj su se stanovnici Pakraca i okolice našli.

djeca bljesak martinelli

Učenici su nakon toga otpjevali pjesmu „Pakrac, taj mali grad“, a sve pod budnim okom gradonačelnice Anamarije Blažević i pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti i gospodarstvo, Marijana Širca. Gradonačelnica je u svom obraćanju spomenula kako se u Hrvatskoj 1. svibanj podrazumijeva pod praznik rada, dok je taj dan lokalnom stanovništvu Dan branitelja grada Pakraca i obilježavanja Bljeska, a gdje se na istom mjestu na značajne datume Domovinskog rata poklanjamo i zahvaljujemo svim poginulim hrvatskim braniteljima.

djeca bljesak naslovna