ilija turković stariji

U Uredu predsjednika Republike jučer je povodom Dana vatrogastva i njihovog zaštitnika sv. Florijana, upriličen svečani prijam za predstavnike Hrvatske vatrogasne zajednice kojom prigodom je predsjednik Zoran Milanović dodijelio odlikovanja zaslužnim članovima. Među ostalim, za časnu i uzornu službu, Spomenicom domovinske zahvalnosti, odlikovan je Ilija Turković stariji, zamjenik predsjednika vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije.

U prigodnom obraćanju predsjednik Milanović izjavio je kako je dodjela odlikovanja vatrogascima za njega važan događaj jer prati napredovanje vatrogasne službe i kako se oni nose s problemima, životnom opasnošću i izloženošću svojih članova u zaštiti imovine i zaštiti Hrvatske u cjelini. Za hrvatsko vatrogastvo rekao je da je služba, zanat i profesija koja se u Hrvatskoj razvijala kroz povijest na različite načine. Prema njegovom mišljenju, Hrvatska će postati stvarno i potpuno uređena država onog trena kada će sve službe u državi funkcionirati kvalitetno kao što to danas funkcionira vatrogastvo, navodi se na stranici Hrvatske vatrogasne zajednice.

vatrogasci

U kratkom razgovoru s Turkovićem st., koji je ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice područja Pakrac - Lipik te predsjednik DVD-a Pakrac, rekao nam je kako zahvaljuje županijskoj Vatrogasnoj zajednici na nominaciji i svima ostalima koji prate i podržavaju njegovu 30-godišnju službu.

 

Izvor fotografija: Hrvatska vatrogasna zajednica