polaganje glavna

U sklopu obilježavanja 28. godišnjice VRO „Bljesak“ i Dana branitelja Grada Pakraca, izaslanstva gradova Pakraca i Lipika, članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata odali su danas počast poginulim braniteljima dvaju gradova paljenjem svijeća i polaganjem vijenca kod spomen obilježja poginulim braniteljima na središnjem pakračkom gradskom trgu, a prije toga i na lipičkom groblju. Uz gradonačelnicu Anamariju Blažević i predsjednika Gradskog vijeća Pakrac Miroslava Ivančića, našim poginulim sugrađanima počast su odali i lipički gradonačelnik Vinko Kasana te predsjednik lipičkog Gradskog vijeća Slobodan Katunar.

„Čast mi je pozdraviti vas u našem gradu heroju, gradu u kojem je počeo rat, u kojem je bio prvi logor, masovna grobnica…, gradu u kojem su se vodile prve oslobodilačke akcije `91., ali i vojno redarstvena operacija „Bljesak“ čiju obljetnicu danas obilježavamo“, rekao je Miroslav Ivančić i čestitao braniteljima Pakraca njihov Dan.

bljesak ana

Svoje dojmove o organizaciji ovogodišnje obljetnice VRO „Bljesak“ iznijela je gradonačelnica Blažević rekavši kako je ponosna da se Pakrac sve više spominje kao grad koji je dao značajan doprinos operaciji „Bljesak“, ali i kako bi sami Pakračani trebali biti ponosni na svoj grad i na svoje branitelje te o tim danima razgovarati i prenositi na mlađe generacije.

Sveta misa za poginule branitelje služena je u pakračkoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

polaganje svi