krštenja biskup

U subotu, 15. travnja požeški biskup Antun Škvorčević u pakračkoj župnoj crkvi Uznesenja BDM predvodio je misno slavlje tijekom kojeg je krstio djevojčicu Agatu, šesto dijete Dubravka i Vlatke Kotorac te dječaka Matea, peto dijete Ivice i Jelene Tepeš.

Biskup Škvorčević pozdravio je obitelji novorođene djece s posebnim poštovanjem i zahvalnošću, naglasivši kako nam one svjedoče da u Hrvatskoj ima mladih ljudi koji pred životom nisu ravnodušni, nego opredijeljeni za brojnu djecu. Istaknuo je gdje god i kad god se na zemlji pojavi život, to se uvijek zbiva u suradnji s Bogom. Također je rekao da nas Uskrs podsjeća kako život nije tek neka usputna stvarnost, jer ako se Bog zauzeo za čovjeka tako da je dao Sina svoga do kraja, do u smrt da bi pobijedio život, tada svi oni koji se opredjeljuju za brojnu djecu na svoj način slijede taj Božji korak. Zamolio je Boga da blagoslovi ljubav i žrtvu koju ove dvije obitelji ugrađuju u život.

crkva ubdm krštenje

Biskup je roditeljima Kotorac i Tepeš čestitao što su njihova djeca u krštenju preporođena Isusovom ljubavlju koja pobjeđuje smrt. Životu treba zapljeskati, život voljeti i za život se založiti, rekao je biskup Škvorčević na kraju ovog misnog slavlja i dodao da kao što nam uskrsna svijeća doziva u svijest da, samo trošeći se, ona daje svjetlo koje pobjeđuje mrak, i naše nam iskustvo potvrđuje da život pobjeđuje samo ondje, gdje je netko spreman založiti sebe, živjeti za drugoga i trošiti se za drugoga.

Izvor teksta i fotografija: Požeška biskupija i Župa Uznesenja BDM Pakrac