radar naslovna

U Branimirovoj ulici od nedavno možete primijetiti dva radarska prikazivača brzine, postavljena u oba smjera prije nailaska u nepregledni zavoj, koji su namijenjeni pružanju informacija vozačima o trenutnoj brzini kretanja vozila kao i o dopuštenoj brzini na toj dionici ceste.

Kako doznajemo od glasnogovornice Policijske uprave požeško-slavonske, Nikoline Janković, „radi se o preventivnim prometnim radarima koji su od 2012. godine bili postavljeni na lokaciji u mjestu Filipovac (državna cesta D38), a budući da nakon izvršene rekonstrukcije državne ceste isti više nisu zadovoljavali svoju svrhu, premješteni su na novu lokaciju u Ulicu kneza Branimira u Pakracu (županijska cesta ŽC4099).“

radar 2

Prijedlog lokacije nadzora brzine

Iz PU požeško-slavonske također najavljuju da će se temeljem ROADPOL-ovog plana aktivnosti za 2023. (organizacija međunarodne mreže prometne policije) na području država članica, a time i na području Republike Hrvatske, odnosno na području Policijske uprave požeško-slavonske u razdoblju od 17. do 23. travnja provoditi pojačane aktivnosti usmjerene na nadzor brzine, dok će se 21. travnja od 0 do 24 sata provoditi kontinuirani pojačani nadzor brzine pri čemu će se koristiti svi raspoloživi uređaji za nadzor brzine i maksimalno raspoloživ broj službenika.

Za pripremu ove akcije iz PU požeško-slavonske pozivaju građane da predlože lokacije koje smatraju ugroženima zbog kretanja vozila nedopuštenim brzinama. Svoje prijedloge mogu dostaviti do 10. travnja na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., nakon čega će se analizirati dostavljeni prijedlozi i odabrati lokacije nadzora brzine kretanja vozila, pogodne za nadzor brzine.