glazbena naslovna

Svečanim koncertom učenika koji je jučer u večernjim satima održan u prepunoj gradskoj vijećnici kurije Janković, Osnovna glazbena škola Pakrac obilježila je svoj 27. rođendan.

Na početku koncerta ravnateljica škole, Alfreda Petani Grafina pozdravila je sve okupljene učenike i roditelje uz zahvale na podršci i potpori, kao i Marijanu Malogorskom, pročelniku upravnog odjela za graditeljstvo i komunalne djelatnosti koji je prisustvovao u ime Grada.

alfreda glazbena

Kako je istaknula Petani Grafina, glazbena škola slavi svoj dan 1. travnja u spomen na prvi registrirani koncert u Pakracu 1894. godine kojeg je održalo Hrvatsko pjevačko društvo „Domoljub“.

Program je otvoren himnom koju su izvele učenice solistice uz pratnju učiteljice, a u sklopu sadržajnog dvosatnog programa, svoje nastupe su izveli učenici krenuvši od malog zbora, komornih harmonikaša koji su obradili popularnu pjesmu Despacito pa sve do završne izvedbe učitelja koji su odsvirali „Libertango“ Astora Piazzolle.

FOTOGALERIJA

Libertango predstavlja prijelaz s klasičnog tanga ka tangu „nuevo“, odnosno novom pravcu, a prema zalaganju i aktivnosti učenika glazbene škole, vidimo da već 27 godina idu u dobrom pravcu.

glazbena publika