OŠ Pakrac

Ekipa iz Osnovne škole braće Radić Pakrac osvojila je prvo mjesto na gradskom natjecanju u pružanju prve pomoći za kategoriju "pomladak", u kojem su sudjelovale ekipe učenika sedmog razreda iz lipičke i pakračke osnovne škole, a koje je danas organizirano u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa u Pakracu. Natjecanje je organizirano u četiri pismena testa koja su uključivala poznavanje Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, poznavanje Hrvatskog Crvenog križa, poznavanje Međunarodnog humanitarnog prava, ljudskih prava i prava djeteta te pružanje prve pomoći u pismenom i praktičnom dijelu.

U svakoj od ekipa sudjelovalo je po pet sudionika, što je značilo da se ukupno deset sudionika natjecalo za pobjedu. Osnovnu školu "Lipik" predstavljali su Nikolina Radman, Patricia Radman, Ana Adžijević, Elena Čop, Antonia Savi i Leon Kop pod mentorstvom Romane Štimac i medicinske sestre Vlatke Jergović. Pakračku Osnovnu školu "Braća Radić" predstavljali su David Žilić, Paula Lucić, Lovro Feher, Ema Jednaković, Erika Mercluft i Stjepan Širac pod mentorstvom Željke Maic i medicinske sestre Tine Orešković.

OŠ Lipik

Premda su obje ekipe pokazale impresivno znanje i vještine u pružanju prve pomoći, ekipa podmlatka iz pakračke osnovne škole osvajanjem prvog mjesta osigurala je prolazak na međužupanijsko natjecanje u pružanju prve pomoći koje će se održati 1. travnja ove godine u Pleternici.

Rane 1jpg

Ovo je bila sjajna prilika za učenike da pokažu svoje znanje i vještine u pružanju prve pomoći, a istovremeno se educiraju o važnosti humanitarnog rada i uloge Crvenog križa u svijetu.

Rane 3jpg