banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Hotel Pakrac

Demanti članka pod nazivom „HOTEL PAKRAC Moguće korištenje usluga prenoćišta“ objavljenog 22. rujna 2022. godine na mrežnim stranicama Pakračkog lista


Poštovani gospodine Baronica,

Obraćam Vam se ovim putem budući da ste u članku objavljenom 22. rujna 2022. naziva „HOTEL PAKRAC Moguće korištenje usluga prenoćišta“ naveli neistinite podatke o meni odnosno mojem obrtu kao prijašnjem zakupniku Hotela Pakrac, a koje se tiču šire javnosti. Molim da se ovaj tekst objavi u cijelosti.

U članku kojeg ste potpisali navodite sljedeće: „S 1. srpnjem dotadašnjem petogodišnjem zakupcu najma hotela, koji je u vlasništvu Grada Pakraca, je istekao ugovor o najmu za čije produženje on nije bio zainteresiran kao niti itko od poduzetnika kroz dva natječaja oglašena kroz ljeto.“

Naime, moj je obrt bio zakupac dijela zgrade hotela Pakrac od 1. listopada 2015. temeljem desetogodišnjeg, a ne petogodišnjeg ugovora s Gradom Pakrac kako Vi tvrdite. Kako se može zaključiti iz navedenog, ugovor o zakupu nije istekao. Jednostrano sam ga raskinuo 9. svibnja 2022. godine putem elektronske odnosno 11. svibnja 2022. putem zemaljske pošte.
Nadalje, odluka o raskidu ugovora nije uzrokovana „nezainteresiranošću“, već je posljedica višegodišnjih i višestrukih problema uslijed činjenice da se u zgradi hotela nalazi privatni stan te činjenice da je za vrijeme trajanja ugovora zgrada hotela prenamijenjena iz poslovno-ugostiteljske u poslovno-stambenu zgradu, a što nisu bili uvjeti po kojima sam potpisao ugovor, odnosno tada moja supruga. Osim što su problemi štetili poslovanju, taj je potez dugoročno spriječio rast moje poslovne ideje.

Ovim putem također izražavam veliko žaljenje što je Grad Pakrac prenamijenio takav veličanstveni objekt duboko utkan u pakračku povijest, ali i dušu njegovih ponosnih građana u običnu poslovno stambenu zgradu.

S poštovanjem


Stefano Terranova

Ugostiteljski obrt Terranova 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić