banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.

Hotel Pakrac

Od ovog ponedjeljka, nakon tromjesečne stanke ponovo je moguće noćiti u hotelu Pakrac. Zbog nedostatka vremena i visokih troškova ulaganja u osposobljavanje kuhinje i caffe bar-a otvaranje svih sadržaja hotela podijeljeno je u 3 faze. U organizaciji LRA PCP Pakrac, objekt radi u formi hotela koje omogućuje uslugu noćenja i doručka za što će gost platiti 230 kuna, doznajemo od Vladimira Gazića, direktora PCP-a. U drugoj fazi je planirano uređenje i otvorenje caffe bar-a te konačna, treća faza obuhvaća uređenje i otvorenje restoranskog dijela.

Ovaj vid organizacije rada posljedica je nužnosti i dogovora s gradonačelnicom Anamarijom Blažević. S 1. srpnjem  dotadašnjem petogodišnjem zakupcu najma hotela, koji je u vlasništvu Grada Pakraca, je istekao ugovor o najmu za čije produženje on nije bio zainteresiran kao niti itko od poduzetnika kroz dva natječaja oglašena kroz ljeto. Kako je riječ o jedinom hotelu na području županije, i kako je  nedavno nakon odrađene procedure kategorizacije objekt dobio oznaku tri zvjezdice koju bi izgubio da ostane zatvoren, nadležni su se odlučili tijekom ove zime organizirati rad na ovaj način. Pored toga je iskazan interes za korištenje ovakvih usluga od strane nekolicine gostiju, ponajviše onih koji u Pakracu borave poslom, a naročito je bilo najave za vikend održavanja sajma Slavonki banovac (15. listopada), krenulo se u ovakvu improvizaciju. Narednih tjedana oprema objekta će biti nadopunjena neophodnim inventarom, kadrovski će biti nadopunjen pa Gazić očekuje da će uskoro imati u ponudi uz prethodnu najavu i mogućnost organizacije prigodnih ručkova ili večera. Na taj način bi se trebalo prezimiti, a na proljeće najavljuju novi natječaj u potrazi za poduzetnikom koji bi u potpunosti oživio rad ovog namjenskog objekta.

Kako bi poboljšali njegovu logistiku, ali  učinili vidljivijom i turističku ponudu lokalnih OPG-ova i drugih lokalnih čimbenika, na tom području u PCP-u namjeravaju u sklopu sadašnje organizacije rada hotela pokrenuti rad i turističke agencije koje sada u Pakracu nema, a koja je potrebna upravo radi stvaranja jedinstvene turističke ponude i privlačenja gostiju bar iz kontinentalne Hrvatske. Kako je riječ o ograničenim financijskim i kadrovskim resursima učinak ove nove turističke aktivnosti i djelatnosti PCP-a će se morati pričekati.     

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.