dječja slušaonica

Prema najavljenom programu u prva tri dana ovog tjedna odrađen je prvi dio „Multipaka“ u kojem su građani u poslijepodnevnim i večernjim satima mogli prisustvovati jednoj tribini (psihologinja Ivana Marin - „Glazba i nostalgija“), pogledati dva dokumentarna filma (autobiografski „Billie“ i dokumentarni „Ljubav oko svijeta“) te sudjelovati u pab kvizu, dok je prijepodnevnim program bio namijenjen djeci. U tri dana sedam drugih i trećih razrede pakračke osnovne škole je prisustvovao glazbenoj slušaonici u vijećnici u kuriji Janković gdje ih je Božidar Savi upoznao s različitim tehnologijama reprodukcije te raznim vrstama  glazbe.  

Ivana

U pub kvizu posvećenom isključivo glazbi jučer poslijepodne sudjelovale su četiri ekipe sastavljene od učenika osnovne škole („Pakrac vife“) srednje (Glazbeni gimnazijalci“) te dvije odraslih građana koje su se natjecale u četiri kruga odgovarajući na pitanja koje su osmislile Monika Lucić Fider i Jelena Hihlik nastojeći, kako su pojasnile, zastupiti sve vrste glazbe, ali i iz različitih  vremenskih razdoblja. Pobijedili su odrasli „Dvojac  na pariće“ koji su činili Mirsada Mađarević i sin Sergej za što su nagrađeni majicama Multipaka, CD-om i sponzorskim paketom Čipi Čips.    

Jelena.Monika

Dvojac

Program Multipaka trebao je biti nastavljen poslijepodne druženjem s književnicama  Đurđicom Čilić i Suzanom Matić. No one su jučer iznenada otkazale dolazak tako da će biti održan samo filmski program. Za 19 sati, također u kurji, je najavljena projekcija dokumentarnog filma “Jedriličarke s broda Maiden“. Jedan od najboljih sportskih dokumentarnih filmova ikad snimljenih inspirativna je priča o prvoj ženskoj posadi koja je sudjelovala u jedriličarskoj utrci oko svijeta 1989. godine. 

Sutra prijepodne izlagači će postavljati  HI-FI opreme  tako da će iza podneva za građane biti otvorene  glazbene slušaonice u prostorima muzeja, glazbene škole, turističke zajednice, vijećnice i poslovnog prostora Robertoshop koje su otvorene i u subotu od 10 do 20 sati.

Petak navečer (20 sati) u istom dvorištu je najavljen koncert pop-rock sastava Kutinski Glazbeni Sindikat. 

U subotu u podne je u kompleksu Janković je svečanost otvaranja ovogodišnjeg Multipaka, a u isto vrijeme na gradskoj šetnici koncert će imati Zagrebački orkestar ZET-a.

Prije otvaranja program će biti dopunjen biciklističkim sadržajem (11 sati – Multipak tour de Pakrac), glazbenim wellnessom s psihologinjom Ivanom Marin (15 sati), a od 16 sati Nataša Major će predstaviti terapijsku tehniku crtanja fraktale. Manifestacija će završiti disco večere u dvorištu uz DJ Frx.

Multipak od 2012. godine zajednički organiziraju Robertoshop trgovina, Muzej Grada Pakraca i Gradska knjižnica Pakrac, uz potporu Grada Pakraca.