izložba naslovna

U okviru sedamnaestog susreta starodobnih vozila koji organizira Oldtimer klub „Kurbla“ iz Garešnice, jučer je na pakračku tržnicu oko sat vremena bilo izloženo 67 automobila oldtimera, starijih od najmanje 30 godina i 27 motocikla starijih od najmanje 25 godina. Tako su ljubitelji automobila i motocikala mogli vidjeti brojne primjerke vozila iz prošlog stoljeća raznih poznatih proizvođača: Mercedesa, Chevroleta, Porschea, Renaulta, Opela…, kod nas nekada vrlo popularnog „fiće“, ali i manje poznatih ugaslih ruskih tvornica koji su prispjeli iz 15-ak klubova kontinentalne Hrvatske i Zadra, izvijestila je Mihaela Plavčić, tajnica „Kurble“ i njen predsjednik Boro Golenka.

BMV iseta

U toj koloni Pakrac je predstavljao Darijo Adžijević Zec sa svojom restauriranom BMW Isetom iz 1957. o čemu smo na našem portalu opširno pisali u lipnju (vidi https://pakrackilist.hr/index.php/vijesti-novosti/14656-zlatne-ruke-majstora-zeca-darijo-adzijevic-restaurirao-vrijednu-bmw-issetu-iz-1957-godine).

Jeep

sarolea

Najstariji jučer izloženi automobil, kako je izvijestila M. Plavčić je bio Jeep proizveden 1943. godine, a motocikli marke Sarolea iz 1949.

vitezovi tame

Za prihvat ove povorke oldtimera u Pakracu su se pobrinuli članovi našeg Moto kluba Vitezovi tame, a među solidnim brojem posjetitelja najviše je bilo ostalih članova pakračkih motorističkih udruga pri čemu se netko dosjetio i na izložbu dovezao dva lokalna primjerka traktora, vršnjaka izloženih ostalih skupocjenih jurilica.

traktori

Nakon jednosatnog zadržavanja na tržnici povorka od 94 vozila u kojoj je bilo 160 sudionika je otišla na Omanovac, na jednosatnu stanku za ručak, a poslijepodne su na kratko ostarjeli, ali još uvijek atraktivni ljubimci, bili izloženi u Lipiku.

Oldtimer klub „Kurbla“ djeluje od 2005. godine, a glavni cilj njegova osnivanja jest promocija tehničke kulture, očuvanje starih automobila, motocikala, radnih i poljoprivrednih strojeva, odnosno svih oldtimer vozila.

DSC09846
DSC09845
DSC09842
DSC09836
DSC09830
DSC09834