U subotu, 24. studenog u Malinu kraj Oriovca održana je svečana dodjela nagrada najboljima po završetku motocross i supercross sezone. Nagrade su dodijeljene u kategorijama vozača, timova i klubova. MK Pakrac Lipik je imao dva vozača na postolju. Najmlađi klupski vozači Noa Polenus i Stefan Lenče našli su se u društvu najboljih protekle sezone, Noa u motocrossu, a Stefan u supercrossu.

Noa Polenus se u motocross kategoriji popeo na treću stepenicu u ukupnom poretku Prvenstva Hrvatske u konkurenciji 7 vozača, prikupivši pritom izvrsnih 255 bodova. Stefan Lenče se sa svega nekoliko bodova zaostatka nalazio odmah iza svog klupskog vozača. Sakupio je izvrsnih 226 bodova pa ako se uzme u obzir da je redinom sezone bio ozlijeđen, rezultat je izvrstan.

U supercrossu je Stefan bio na podiju, nagrađen za ukupno osvojeno treće mjesto u konkurenciji 6 vozača. Marljivo je skupljao bodove kroz sezonu za sebe ali i za klub pa je i MK Pakrac Lipik 9. u ukupnom poretku klubova u supercrossu.

„Moramo spomenuti da je Stefanu na dodjeli nagrada učinjena nepravda, te je uz odličnu organizaciju domaćina, Hrvatski motociklistički savez ipak imao veliki propust u protokolu te Stefan nažalost nije primio svoju nagradu Iako je bio nazočan. Iz Saveza su se ispričali, te će on naknadno biti pozvan na Noć prvaka gdje će primiti zasluženo priznanje“ rekao nam je Marko Straga, tajnik MK Pakrac – Lipik i dodao da su ih najmlađi vozači učinili ponosnima te im dali dodatan poticaj da motocross u Pakracu živi i dalje.

Dobri su bili i juniori koji su u ukupnom poretku 12 klubova, završili na respektabilnom 4. mjestu. Ostali vozači ostvarili su slijedeće rezultate:

Matija Tessari (klasa MX2), u konkurenciji 16 vozača zauzeo je 13. mjesto. Imao je nekoliko poteškoća i ozljeda tijekom sezone i nastupao je kad god je mogao pa je rezultat realan.

Luka Papak (klasa MX2) je u konkurenciji 16 vozača osvojio 7. mjesto. Vozio je utrku za utrkom te mu je forma bila konstantna, a posljedično i rezultat odličan.

Luka i Matija su za klub sakupili 307 bodova i zauzeli 10. mjesto u konkurenciji 14 klubova.

Josip Tessari (klasa B-250), u konkurenciji 18 vozača zauzeo je 8. mjesto. Kroz sezonu je imao dosta pehova i poteškoća s motociklom pa je ovaj rezultat odličan.

Robert Jurčević (klasa B-250), u konkurenciji 18 vozača zauzeo je 12. mjesto.

Za klub su Josip i Robert sakupili 170 bodova, te zauzeli 10. mjesto u konkurenciji 14 klubova.

Klubu nagrada za ekološku osvještenost, Stragi za doprinos razvoju sporta

MK Pakrac Lipik je od svih 14 natjecateljskih klubova, jedini dobio nagradu za očuvanje okoliša na razini Prvenstva Hrvatske, što nije mala stvar. „Ova nagrada nam daje poticaj da u slijedećim godinama budemo još više ekološki osviješteni, te svojim primjerom potičemo i druge klubove u tome“ kaže tajnik Straga, kojemu samo skromnost ne dopušta da se pohvali i vlastitom nagradom koju je dobio za izuzetan doprinos razvoju Motosporta.

Sezona je završena, rezultati su zbrojeni, a MK Pakrac Lipik ima razloga i više nego velike razloge za slavlje. Vozače očekuje zimska stanka, a dečki su već počeli pripremati svoje motocikle za slijedeću sezonu.