Putem Grada Pakraca Vlada RH je osigurala 25.000 kuna za materijal za ograde oko grobalja u selima istočno od Pakraca. Tim sredstvima nabavljeni su betonski stupci i žičana mreža kojima će biti ograđena seoska groblja  u Cikotama, Glavici, Bučju, Derezi, Omanovcu, Tornju i Španovici koje će radnim akcijama ugraditi sami mještani. S obzirom na broj stoke koja nekontrolirano luta tim područjima i razne divljači to će puno značiti tim ljudima, a osim toga potaći će njihovo daljnje uređenje, rekao je Nikola Ivanović, zamjenik gradonačelnice Pakraca iz redova srpske nacionalne manjine.

Idući korak u razgovorima s mještanima je predaja groblja na upravljanje Komunalcu što podrazumijeva izrada evidencije vlasnika grobova i plaćanje uobičajene godišnje naknade, kaže Ivanović.

Pored toga u Kraguju i Omanovcu su materijalom Grada i radom gradskog komunalnog pogona izgrađena nadstrešnica koja će služiti umjesto mrtvačnice. Vrijednost ovih radova koji još nisu dovršeni jer slijedi na proljeće betoniranje podloge su oko 6.0000 kuna.