Porezna uprava RH 31. listopada na svojoj Internet stranici objavila je Popis poreznih obveznika koji udovoljavaju kriterije za objavu duga na dan 31. 10. 2018. godine razvrstanih u tri kategorije.

U prvoj kategoriji „fizičke osobe koje  obavljaju djelatnost“, među 60 poreznih dužnika s naše županije nalaze se i tri s područja Lipika i jedna s područja Pakraca koje su na ime raznih poreza, najviše za doprinose  te za PDV, pojedinačno dužni između 277 i 140 tisuća kuna.

U drugoj kategoriji „pravne osobe koje obavljaju djelatnost“ među 12 tvrtki poreznih dužnika s naše županije su i tri pakračke koje su na ime najviše neplaćenog PDV-a dužne između nevjerojatnih 16,5 i 2,65 milijuna kuna  te u jednom slučaju za neplaćene koncesije 500.000 kuna pri čemu su prve dvije posve u Pakracu nepoznate i vjerojatno je riječ samo o fiktivnoj adresi.

I na županiji, i na našem području, najduža je lista dužnika „Svi porezni obveznici građani“ na kojoj se nalazi u županiji ukupno njih 516, od toga prema našem brojanju s područja Grada Lipika 39 koji duguju najčešće na ime doprinosa i poreza na dohodak pojedinačno između 525 i 15. tisuća i s područja Grada Pakraca 25 koje po istim stavkama pojedinačno duguju državi između 287 i 21 tisuću kuna. Većina njih je na ovim listama dužnika državi prisutna godinama unazad.