banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Zahvaljujući 180 tisuća kuna županijskog novca izdvojenih za prošlu školsku godinu, Osnovna škola Braća Radić od danas ima modernu kuhinju opremljenu po visokom standardima, rekla nam je Sanja Delač, ravnateljica škole, prilikom predstavljanja ulaganja županijskih sredstava u ovu pakračku odgojno-obrazovnu instituciju. „Značajan dio novca uložili smo u nabavku hladnjaka, konvekcijskih peći, stroja za pripremu hrane, novih perilica, polica, potrebnih ormara. Sve to koštalo nas je 150 tisuća kuna, dok smo preostalih 30 investirali u ostale sadržaje u našoj školi“, dodala je.


Recimo i to da školska kuhinja, u kojoj se danas hrani više od 400 učenika, što čini blizu 70% njihovog ukupnog broja, nije temeljito obnavljana još od poslijeratnih dana. Ostali školski sadržaji, spomenuti od strane Delač, podrazumijevaju moderniziranje školske knjižnice, koja je od jučer opremljena potpuno novim radnim stolom ili pultom za knjižničarku te zasebnom kompjutorskom jedinicom. Preostali novac utrošen je za obnavljane namještaja u učionicama.


Vrijednu investiciju pohvalio je i zamjenik pakračke gradonačelnice Marijan Širac koji je tom prilikom odao priznanje školskom timu za pisanje projekata uz pomoć kojih značajno pridonose ionako visokom standard pakračke škole. Svečanosti je prisustvovao i dožupan Vedran Neferović koji je prilikom obraćanja naglasio da županija kvalitetno skrbi o školskim objektima na svom području i da u Pakracu danas svjedoči školskom standardu dostojnom europskog razreda.
Osim županijskih ulaganja iz Ministarstva obrazovanja u školu je pristiglo i 60 tisuća kuna namijenjenih za opremanje informatičke učionice koju zahvaljujući tome odnedavno krasi 10 novih prijenosnih i 10 stolnih računala.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić