24. ožujka s početkom u 19 sati u Gradskoj knjižnici Pakrac Pavao Vlahek predstavit će "Abecedu trčanja", knjigu koja je nastala kao zajednički projekt Pavla Vlaheka i Ladislava Havaša.
Iako sama riječ „abeceda“ može zavarati i natjerati da potencijalni kupac pomisli da se radi o početnici, ovo štivo je namijenjeno i apsolutnim početnicima kao i onima koji imaju nekoliko polumaratona, maratona i ultramaratona iza sebe.
"Ovo nije knjiga koja će dati odgovore na sva vaša pitanja vezana uz trčanje, ali će dati većinu. Kroz 330 strana knjige vode vas doktor medicine koji ima petnaestgodišnje iskustvo u trčanju, triatlonima, ironman utrkama, ultra maratonima i utltratriatlonima kako u liječenju tegoba trkača početnika (u adidas školi trčanja) tako i u liječenju tegoba naših ultratramaraton reprezentativaca na svjetskim natjecanjima.
Kroz prvi dio knjige vodi vas kroz medicinski dio, dajući odgovore na vaša pitanja za koje niste ni znali da ih imate. Nakon toga nastupa dr.sc. Ladislav Havaš, elektroinženjer, koji je doktorirao na temu izrade softwarea za pripreme trkača. Tijekom trkačke karijere ima nekoliko maratona ispod 3 sata, kao i polumaratona ispod 1:20. Apsolutna trkačka enciklopedija koja će vas upoznati s metodama svih relevantnih trenera i znanstvenika čije metode slijedite, a da ni ne znate: Jack Danielsa (nije proizvođač četvrtastih boca viskija), Owena Andersona, Arthura Lydiarda i drugih. Kada znate da je isti vrhunski šahovski majstor koji vas kroz trkački život vuče kao figure na ploči, u vašu korist, a na šetu vaših protivnika, ova knjiga mora biti u vašim rukama, poručuje i ujedno poziva sve zainteresirane na susret Monika Lucić Fider, ravnateljica pakračke knjižnice.