Na tradicionalnom turniru slijepih i slabovidnih osoba u pikadu kojeg su danas u povodu Dana Grada Pakraca organizirali domaćini, Udruga slijepih Pakrac – Lipik, sudjelovalo je više od 40 natjecatelja pristiglih iz Daruvara, Bjelovara i Požege, a po prvi puta Pakrac su posjetili i članovi udruge Svjetlost iz Gradiške s kojom je pakračka udruga partner u prekograničnoj suradnji.

Turnir su otvorili Anamarija Blažević i Stanko Kovačić, gradonačelnica i predsjednik pakračko lipičke Udruge slijepih, Kovačić se ovom prilikom zahvalio gostima na dolasku te rekao: „Ovo je već sedmi turnir u nizu pod pokroviteljstvom Grada Pakraca. Kako kod nas kažu, tko jednom u Pakrac dođe kao gost, odlazi kao prijatelj pa sam siguran da ćemo nakon današnjeg dana i natjecanja biti bogatiji za nova prijateljstva“. Kovačić je potom Josipima, Josipama i Pakračanima čestitao njihov dan, a jedinom Josipu na današnjem okupljanu - natjecatelju iz požeške udruge Zlatna dolina - uručio i prigodan poklon.

Poželjevši ugodno druženje i boravak u Pakracu, gradonačelnica Blažević je naglasila kako Udruga slijepih Pakrac - Lipik oduvijek ima gradsku potporu i podršku, a niti u budućnosti se neće ništa mijenjati. Zaslužili su to, rekla je, svojim radom tijekom cijele godine, a posebno u dane obilježavanja Dana grada kada se svojim doprinosom aktivno uključuju u višednevnu svečanost što samo govori koliko prate život grada i u kojoj su mjeri saživjeli s njim.